• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Wolfgang’s Greatest Hits pentru Oscar

Feb 24, 2012 costachel Eveniment, Mozaic, Rețete de vedete 0


La fel ca în ultimii 18 ani, maestrul bucătar Wolfgang Puck este cel însărcinat cu pregătirea meniului pentru Balul Guvernatorilor (Governors Ball), tradiționalul eveniment ce are loc după Gala decernării premiilor Oscar.

Pentru anul acesta, el va pregăti, împreună cu echipa sa formată din aproximativ 350 de persoane, mai mult de 50 de feluri de mâncare pentru cei 1.500 de oaspeți care sunt așteptați să participe la dineu. Iar o parte dintre specialități au fost dezvăluite cu ocazia unei conferințe de presă.

Meniul, conceput în sistemul „bufet suedez”, va cuprinde, pe lângă o sumedenie de aperitive, și plăcintă de pui cu trufe negre, tacos cu homar, roșii și cepe murate, salată de sfeclă roșie și unt de fistic, costițe înăbușite cu polenta (mămăligă italiană) și parmezan, cotlete de miel cu sos de mentă, homar cu sos curry cu ghimbir, brânzeturi cu sos balsamic, cartofi copți aurii, caviar și smântână.

„Ar putea fi numite «cele mai mari hituri» („greatest hits”, n.n.) ale lui Wolfgang din ultimii 30 de ani”, a declarat Puck despre preparatele din meniul pe care îl va servi. „Este meniul perfect, pentru că există câte ceva pentru fiecare”, a mai spus el.

90% din ingredientele pentru meniu provin de la producători locali, cu excepția homarilor importanți din Maine și a trufelor, aduse din Franța.

Per total, se vor servi 725 de kilograme de homar și 1.000 de sticle de șampanie Moet & Chandon.

Pentru desert, maestrul bucătar Sherry Yard a conceput un preparat care se vrea a fi un omagiu adus viitorului cinematografiei – o prăjitură spumoasă de ciocolată neagră în forma unei scări care duce la o plachetă cu numele Oscar, tot din ciocolată, de data aceasta albă.

„Ne-am inspirat din filme precum «Hugo» (de Martin Scorsese, n.r.), care sunt în 3D”, a spus Puck. „Când te uiți la prăjitura în 3D, ai senzația că vine ciocolata spre tine”, a mai spus acesta.

Bineînțeles că vor fi servite și clasicele mini-statuete Oscar din ciocolată, pudrate cu aur. Cele 5.000 de statute au fost decorate cu 12 kilograme de pudră de aur.

Cea de-a 84-a gală Oscar are loc duminică, la Hollywood & Highland Center din Los Angeles (fostul Kodak Theatre).

S-ar putea să vă intereseze și:

Oscar si gastronomie Cele mai bune 5 cocktail-uri pentru noaptea Oscarurilor Pentru nunta Prințului Albert gătește însuși Alain Ducasse Peste 90 de mii de euro pentru meniul ultimei mese de pe Titanic

  • Governors Ball, Oscar, Wolfgang Puck

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved