Pâinea prăjită ți se servește cu un cod de bare 2D. Îți îndrepți camera telefonului spre el și pe ecran îți apare un site de știri pe care le poți citi la micul dejun. Sau vrei să faci niște pachețele de primăvară și observi că rețeta este gravată chiar pe foile de orez.
Acestea sunt doar două dintre aplicațiile de „gastronomie laser” pe care Kentaro Fukuchi și colegii săi de la Universitatea Meiji din Japonia le-au prezentat recent în cadrul unui workshop ce s-a desfășurat la Naro, luna trecută, informează newscientist.com. Iar instrumentul de lucru a fost un dispozitiv de tăiat cu laser, ajutat de un software grafic și un webcam.
Au încercat chiar și o gătire propriu-zisă, prezentând o „delicatesă” pe care au intitulat-o „melt-fat raw bacon”. Este vorba despre o felie de costiță ce avea grăsimea „prăjită” cu laserul, în timp ce fâșiile de carne au fost lăsate neatinse.
„Grăsimea rumenită și carnea crudă pot fi astfel savurate simultan”, a afirmat Fukuchi.