Produsele din carne de animale clonate sau din urmașii acestora ar putea deveni un sector alimentar separat de cel tradițional, pentru ca Uniunea Europeana să poată reglementa mai repede consumul acestor alimente.
„Inițial, Parlamentul a respins în totalitate ideea de a importa produse din carne de animale clonate, dar acum s-a trecut acum la procedura de conciliere. Urmează să vina Comisia Europeană cu o nouă propunere, în care s-ar putea separa partea alimentară și cea a produselor alimentare din carne clonata”, a explicat Daciana Sârbu, europarlamentar PSD, membra a Comisiei de Mediu din Parlamentul European.
Romanii, printre cei mai neinformați europeni
Românii sunt printre cei mai neinformați europeni când vine vorba de clonare, arată rezultatele unui Eurobarometru realizat în anul 2008. Sondajul a fost făcut pentru a clarifica atitudinea cetățenilor europeni cu privire la acest subiect, precum și preocupările fata de siguranța alimentelor, etica și bunăstarea animalelor.
Rezultatele sondajului au arătat că românii și bulgarii sunt printre cei mai neinformați europeni în legătură cu acest subiect. Doar 68% dintre romani care au răspuns sondajului au știut ce înseamnă clonarea, iar o cincime dintre ei auziseră despre aceasta tehnică, însă nu știau ce este.
De asemenea, 13% dintre romani nu auziseră despre clonarea animalelor în viața lor, la momentul realizării Eurobarometrului.
In domeniul alimentar in general, nu numai in domeniul clonarii, din ce observe eu (si nu in jur, ci in spatiul virtual culinar si aici nu ma refer la blogosfera) tind sa cred ca romanii sunt de departe prost informati in multe domenii care tin de realitatea imediata, de produsele care sunt deja pe raft.
Incet, incet poate ca isi face si internetul treaba, mai citeste unul-altul o informatie corecta si o distinge de mass-urile generatoare de isterie, cine stie.
Chiar discutam cu cineva legat de blogul dvs, stiti, consiglierii mei 😀 si exact asta spuneam, uite dom’le ca macar cineva mai face ceva.
Of, discuția despre treaba pe care o face (sau nu) Internetul e atât de lungă… Dar perseverez (sper că nu diabolicum) să cred că nu scriu chiar degeaba. Mai ales daca (mulțumesc!) sunt și încurajat 🙂
In domeniul alimentar in general, nu numai in domeniul clonarii, din ce observe eu (si nu in jur, ci in spatiul virtual culinar si aici nu ma refer la blogosfera) tind sa cred ca romanii sunt de departe prost informati in multe domenii care tin de realitatea imediata, de produsele care sunt deja pe raft.
Incet, incet poate ca isi face si internetul treaba, mai citeste unul-altul o informatie corecta si o distinge de mass-urile generatoare de isterie, cine stie.
Chiar discutam cu cineva legat de blogul dvs, stiti, consiglierii mei 😀 si exact asta spuneam, uite dom’le ca macar cineva mai face ceva.
Of, discuția despre treaba pe care o face (sau nu) Internetul e atât de lungă… Dar perseverez (sper că nu diabolicum) să cred că nu scriu chiar degeaba. Mai ales daca (mulțumesc!) sunt și încurajat 🙂