• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Vinete umplute de Alain Ducasse

Jul 04, 2011 costachel Mâncăruri cu vinete, Rețete, Rețete cu legume 4


Vinete umplute de Alain Ducasse

Păi fiindcă tot vă povesteam că, la nunta prințului Albert de Monaco, responsabilitatea mesei a căzut în sarcina celebrului Grand Chef Alain Ducasse, m-am gândit că n-ar fi rău să vă prezint astăzi și un preparat din „portofoliul” său, ca să-l cunoașteți un pic mai bine. Rețeta de Vinete umplute care urmează a fost publicată în volumul Le Grand Livre de cuisine. Méditerranée, apărut în 2004 (1080 p.), scris în colaborare cu Franck Cerutti (i-a fost mână dreaptă și la nunta princiară), Philippe Golino, Christophe Martin, Laurent Kalkotour, Olivier Berger și ilustrat cu fotografii realizate de Thomas Duval. Și, înainte de a trece la treabă, vă mai spun doar că este vorba despre o rețetă inspirată dintr-un vechi manuscris catalan, Libre de Sent Sovi, ce datează din secolul al XIV-lea.

Așadar:

4 vinete mijlocii,
1 fileu de anchois,
1 ou,
200 g brânză proaspătă de capră,
2 crenguțe de cimbru,
2 crenguțe de măghiran,
pesmet,
ulei de măsline,
sare, piper.

Spălați și tăiați vinetele în două, pe lungime. Frecați-le cu ulei, sare și piper. Coaceți-le 30 de minute în cuptorul încins la 180ºC

Zdrobiți peștele cu furculița, bateți oul. Scoateți cu grijă pulpa vinetelor. Alegeți frunzulițele cimbrului. Sfărâmați, în fine, brânza într-un castron, adăugați ingredientele pe care tocmai le-ați pregătit.

Omogenizați compoziția, sărați, piperați și umpleți „bărcuțele” de vinete. Presărați pesmetul și gratinați vinetele sub grill-ul cuptorului.

Presărați frunzulițele de măghiran și serviți vinetele umplute fierbinți.

Despre vin, Ducasse nu ne spune nimic, așa că am să vă recomand eu la aceste vinete umplute un Pinot Gris sec și rece, care se potrivește de obicei tare bine cu vinetele coapte și oricum e suficient de nebun ca să se descurce (și) cu năstrușnicia asta. Pentru un singur fileu de hamsie, n-are rost să căutăm vreun Aligoté!

S-ar putea să vă intereseze și:

Vinete umpluteVinete umplute Roșii umplute cu vinete în stil mediteraneean Melitzanes papoutsakia, sau vinete umplute grecești Vinete pentru iarnă, împănate, umplute și murate

  • branza, cuptor, Ducasse, gratinare, umplut, vinete

4 thoughts on “Vinete umplute de Alain Ducasse”

  1. pansy 05/07/2011 at 19:56

    acuma eu ma gandeam la fileurile de anchois,anchois,asa ca numai unul mi se pare putin la 4 vinete.am sa fac reteta da’cu frunze proapete de busuioc,ca asta am si imi place branza de capra cu busuioc.revin cu impresii.multumesc de reteta !

    Reply ↓
  2. costachel Post author05/07/2011 at 20:34

    Fiind anchois-ul cam pe post de condiment aicea, ar fi trebuit, probabil, sa zic „dupa gust” 🙂

    Reply ↓
  3. Andreea 14/07/2011 at 21:32

    Am facut! Am mancat! Nu am mai avut cimbru si am pus busuioc. Cred ca ar fi fost un pic mai bun, dar si asa a fost foarte bun. Imi plac retetele tale ca au ingrediente destul de putine dar sunt geniale si foarte gustoase. Foarte interesante si educative sunt si introducerile. Multumesc din nou!

    Reply ↓
  4. costachel Post author14/07/2011 at 23:15

    Cu aceeasi mare placere. Desi nu prea am vreun mare merit in cazul de fata (decat, poate, ca-s fan Ducasse) 🙂

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved