• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Vinete pane cu șuncă și cașcaval

Oct 12, 2009 costachel Mâncăruri cu vinete, Rețete, Rețete cu legume 0


Vinete pane umplute

Sau aș fi putut să-i spun „Cordon bleu de vinete“ rețetei ăsteia teribil de simpatice de vinete pane umplute, fiindcă, până la urmă, cam asta și este. Dar, cred că sunteți de acord cu mine, mai puțin contează numele la o mâncare și mai mult gustul, iar în cazul de față sunt ferm convins că o să-mi mulțumească mai multă lume, nu doar iubitorii devotați ai vinetelor. Printre care, sigur că da, mă aflu și eu.

1 kg de vinete, de preferință lungi și subțiri,
200 g șuncă de Praga,
200 g cașcaval, de oaie și mai gras, dacă se poate,
2-3 ouă,
pesmet,
făină,
sare,
piper,
ulei pentru prăjit.

Curățați vinetele ca pentru imam baildi (o fâșie da, una ba), tăiați-le felii rotunde cam de 1/2 cm, presărați-le cu sare și lăsați-le la scurs.

În timpul ăsta bateți bine ouale cu atâta făină cât să iasă o compoziție destul de groasă, dar fluidă (cam ca un aluat de clătite, să zicem). Sărați, piperați. Pregătiți pe o altă farfurie pesmetul, pe care, dacă vreți, puteți să-l amestecați cu parmezan.

Când ziceți că-s gata vinetele ștergeți-le, puneți peste jumătate din ele câte o feliuță de șuncă și una de cașcaval, acoperiți cu feliile rămase, fixați cu scobitori și treceți-le prin compoziția ou-făină, apoi prin pesmet. Dacă vă place pané-ul mai gros, repetați ultimele două operații.

Prăjiți vinetele în ulei bine încins, la foc potrivit, până se rumenesc frumos pe ambele părți. Scoateți-le și puneți-le pe hârtie absorbantă, să scăpați de excesul de ulei. Și, firește, ar fi bine să nu uitați să scoateți scobitorile.

Puteți servi aceste vinete pane simple, ca aperitiv, sau ca fel principal, însoțite de o garnitură și o salată după dorință. Cât despre vin, în primul rând aș zice Pinot Gris sec și ușor, că se potrivește de minune cu vinetele. Dar ați putea să turnați în pahare cam orice vin alb (sau chiar roze) sprințar și, mai ales, cu o aciditate corespunzătoare. Că oricât am elimina uleiul de pe vinetele noastre pane, tot prăjeală se cheamă…

(Visited 1,452 times, 1 visits today)

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Vinete pane cu parmezanVinete pane cu parmezan Vinete umplute de Alain DucasseVinete umplute de Alain Ducasse Penne cu vinete, dovlecei și roșii Vinete cu usturoi și sos de roșiiVinete cu usturoi și sos de roșii

  • cascaval, pane, sunca de praga, tigaie, vinete

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Căutați prin site

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Vio on Chifteluțe de icre
  • Andrea 34 Jakab on Urdă
  • Dan on Cârnați virșli
  • cornelia harko on 3 variațiuni pe tema salată de vinete pentru iarnă
  • Eugen Mezei on Akvavit, apa vieții scandinave

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

Top 3 astăzi

  • CostachelCostachel
  • Plăcintă dobrogeanăPlăcintă dobrogeană
  • Mâncare de varză murată cu afumăturăMâncare de varză murată cu afumătură

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.