• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Varză cu carne

Sep 25, 2013 costachel Rețete, Rețete cu carne de porc, Rețete tradiționale românești 5


Varza cu carne

Ei, firește că mai la vale nu urmează decât o variantă de varză cu carne. Mai exact, de varză murată (fiindcă o discuție despre versiunea cu varză dulce am făcut deja). Și fără afumătură, că și despre asta v-am povestit deja. Așa că, ce mai la deal, la vale, rețeta ce urmează este, în fond, doar un punct de plecare. Pentru care aveți nevoie de

1 varză murată,
500 g carne de porc,
1-2 cepe,
1 pahar de supă limpede de vită,
1 pahar de vin alb demisec,
cimbru,
mărar,
ulei,
sare (cu grijă, că are varza),
ardei iute (sau piper boabe).

După care urmează inevitabilele opționale, printre care s-ar putea regăsi

1 ardei gras,
1 morcov,
câteva roșii,
niscaiva afumătură.

Începeți prin a griji varza: curățați-o, desărați-o (dacă-i cazul) și tăiați-o după plac (fâșii, cubulețe etc.).

Curățați ceapa, tocați-o mărunt și puneți-o la călit împreună cu carnea. Scoateți-le din tigaie și puneți în locul lor varza, să prindă și ea un pic de gust (nici carnea și nici varza nu trebuie să fie gata, că doar vor mai sta destul în cuptor).

Ungeți cu ulei un vas termorezistent, preferabil de lut. Puneți, în straturi alternative, varza și carnea cu ceapă (primul și ultimul strat fiind, firește, de varză), presărând și verdeața tocată, „iuțeala” aleasă și opționalele preferate, mărunțite în prealabil. Turnați supa și vinul, puneți capacul și băgați vasul în cuptorul încins dinainte, la 175ºC, să stea acolo măcar două ore (ultima jumătate de oră fără capac, să se rumenească un pic și să scadă.

Serviți-o fierbinte, cu mămăligă și cu un ardei iute prin preajmă. Iar în pahare turnați un vin roșu zdravăn (Merlot, Cabernet), că are de luptat și cu varza, și cu carnea.

Să vă mai spun că orice varză cu carne e mai bună a doua zi, reîncălzită? Nu vă mai spun.

S-ar putea să vă intereseze și:

Varză dulce cu carne Varză cu carne ca-n Tirol Mâncare de varză murată cu afumaturăMâncare de varză murată cu afumătură Varză nouă cu carne de pui

  • cuptor, porc, varza, varza cu carne, varza murata

5 thoughts on “Varză cu carne”

  1. Maria 25/09/2013 at 19:08

    intr-adevar carnea cu varza, ca si sarmalele, e mai buna a doua zi reincalzita….

    Reply ↓
    1. sorin krumholtz 27/09/2013 at 12:17

      pare excelenta. o voi incerca. sorin

      Reply ↓
  2. marmura 29/09/2013 at 19:26

    Cred ca este delicioasa!

    Reply ↓
  3. Gurmandel 19/11/2016 at 12:29

    Coane, ceapa se caleste impreuna cu ceapa? Au carnea?

    Reply ↓
    1. costachel Post author19/11/2016 at 13:03

      Am corectat, mulțumesc 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved