• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Va fi Busuioaca seacă de Cotnari vedeta verii?

Apr 07, 2013 costachel Băuturi, Vinuri 3


Degustare Casa de Vinuri Cotnari

Până să răspundem (sau nu) la întrebarea din titlu, cred că ar fi bine să începem cu, desigur, începutul. Adicătelea cu faptul că vineri s-a format în Iași un echipaj denumit ad-hoc Blogtrip Icarist la Cotnari. Din care am avut onoarea să fiu invitat să fac parte (mulțumesc Andreea Marc, mulțumesc Florin Bărhălescu!). Și încă un lucru mai trebuie precizat din start: chiar dacă s-a efectuat și o vizită prin „combinat”, vinurile degustate au fost cele ale Casei de Vinuri Cotnari.

Pe care, recunosc, eram chiar dornic să le gust, din două motive. Pe de o parte, voiam să văd dacă (și cum) au evoluat de la ultima mea întâlnire cu ele, cât și, pe de altă parte, eram curios dacă „în program” va fi figura și „vedeta” recent încheiatului GoodWine, Busuioaca de Bohotin seacă din 2012, Colocviu la Paris.

 Busuioacă de Bohotin Casa de Vinuri Cotnari Colocviu la Paris

După cum deja ați remarcat în poza de mai sus, da, a fost prezentă la întâlnire. Și, trebuie să recunosc, m-a cam cucerit. Nu, nu-s vreun nepot de-al lui Nostradamus ca să pot răspunde la întrebarea din titlu, dar deja Busuioaca asta se anunță ca o concurentă foarte puternică în competiția rozé-urilor autohtone. Are cam tot ce-i trebuie și, recunosc, pe mine m-a convins încă de la nota de busuioc proaspăt tocat cu care m-a întâmpinat la primul nas.

Pe scurt și despre câteva din celelalte vinuri (că despre unele am vorbit deja pe larg, despre altele poate vom avea timp altădată). Feteasca Albă seacă 2011 din gama Colocviu a evoluat frumos de la ultima noastră întâlnire și deja mă face nerăbdător să mă întâlnesc cu cea din 2012. Tot din aceeași gamă, ambele seci și din anul de recoltă 2011, Grasa și Tămâioasa mai au o particularitate comună: le face bine un pic de oxigenare în pahar, se rotunjesc și se împlinesc mai bine. Busuioaca demiseacă din gama Domenii, chiar dacă n-are busuiocul și nebunia surorii mai mari, vine în schimb cu un (mic) rest de zahăr care îi va convinge, probabil, pe „tradiționaliști”.

Florin Bărhălescu, Cătălin Avasâlcei, Marius Simionescu

De la stânga la dreapta: Florin Bărhălescu, Cătălin Avasâlcei, Marius Simionescu

 

Și nu pot să închei fără să le mulțumesc gazdelor noastre. Lui Marius Simionescu, cel care ne-a prezentat crama și vinurile, dar și lui Cătălin Avasâlcei, care ne-a povestit o groază de lucruri interesante (recunosc, multe nu le știam nici eu) despre istoria și planurile de viitor ale Casei de Vinuri Cotnari. Pe care nu pot să vi le istorisesc, la rându-mi, în câteva cuvinte, așa că mă opresc, deocamdată, aici.

S-ar putea să vă intereseze și:

Degustare Expo Casa de Vinuri CotnariLa Expo s-au degustat vinuri de Cotnari. Dar de la Casa de Vinuri Cotnari Degustare Cotnari4Confirmări, surprize și promisiuni dinspre Cotnari Campionul podgoriei Cotnari, ediția 2014 Cotnari ColocviiMai bune și mai puțin bune despre noile vinuri de la Cotnari

  • Busuioaca de Bohotin, Casa de vinuri Cotnari, Cotnari, Feteasca Alba, Grasa, Tamaioasa Romaneasca

3 thoughts on “Va fi Busuioaca seacă de Cotnari vedeta verii?”

  1. aphextwinz 08/04/2013 at 07:34

    Amu sa nu radeti, desi nu mai am voie sa consum nici macar vinuri, sunt un mare fan al celor roze seci (cred ca v-am mai spus), se va comercializa, adica am unde sa il caut, sau e numai pentru cunoscatori? Sau gasim o pila? 😀

    Reply ↓
    1. costachel Post author08/04/2013 at 07:48

      Pilă se găsește, n-ar fi asta o problemă 🙂 Dar nu-i nevoie, Busuioaca Colocviu 2012 a fost deja lansată, ar trebui deja să se găsească. Dar nu în retail, ci doar în sistemul Horeca (restaurante & magazine specializate). Plus, cu siguranță, în destule magazine online. A, și o să fie prezentă sigur (inclusiv în forma „la pahar”) în restaurantele participante la Primăvara în rosé, împreună cu varianta Domenii (cea demiseacă)

      Reply ↓
  2. nouatigaraelectronica 10/04/2013 at 12:03

    imi plac vinurile seci, sunt un mare fan al vinurilor italiene seci gen Est! Est!Est!, abia astept sa incerc si Busuioaca

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved