• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Urdă cu ardei gras

May 16, 2008 costachel Rețete, Rețete de aperitive, Rețete lacto-vegetariene 1


Urda cu ardei gras

Un aperitiv foarte aspectuos și simplu de făcut, care dă o splendida pată de culoare pe orice masă, oricât de festivă ar fi ea. Unde mai pui că e și deosebita, că poate vă veți fi saturat de clasica mixtura urdă plus mărar (dar dacă vă place, eliminați repede cimbrul și busuiocul și astfel obțineți o rețetă de-a dreptul românească. Încă o lovitura data imperialismului!). Ieftin, bun și spectaculos, ce altceva vă mai puteți dori?

Pentru 6-8 persoane vă trebuie

5 ardei grași roșii,
1 kg de urdă,
1 crenguță de cimbru,
1 fir de busuioc,
1 legătură de pătrunjel,
2 linguri de unt.

Coaceți ardeii, curățați-i și lăsați-i să se scurgă bine. Puteți să-i lăsați și o noapte întreagă într-o strecurătoare, dar care să nu fie de metal. (Păcat de zeama lor minunata, dar asta e. Eventual o puteți amesteca într-o vinegreta cu usturoi, cu care veți condimenta o salata de roșii și castraveți. O idee buna, nu?).

Amestecați urda cu untul moale, adăugați apoi verdeață tocată. Tăiați ardeii felii și așezați-i într-o forma de savarină (cu gaură la mijloc). Puneți deasupra lor urda și băgați vasul la frigider, unde trebuie să stea câteva ore.

Scoateți apoi din formă cu grija, așezați preparatul pe un platou, garnisiți mijlocul după plac (cu măsline negre fără sâmburi, măsline verzi umplute cu ardei gras, cubulețe de castravete etc.) și serviți cu pâine prăjită.

Merge de minune cu un vin alb sec, cum ar fi Sauvignonul Blanc.

S-ar putea să vă intereseze și:

Clătite cu urdă Pâine umplută cu urdă, șuncă, dovlecei și ardei grași Placintele cu urda si spanacPlăcințele cu urdă și spanac Fileuri de calcan in crusta de ardei gras

  • aperitiv, ardei, ardei copti, rece, reteta, unt, urda

1 thoughts on “Urdă cu ardei gras”

  1. irina gabriela 02/08/2012 at 16:53

    interesanta reteta ,o pastrez pt ca ador urda

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved