• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Unt aromatizat, în cateva variante

Feb 12, 2009 costachel Rețete, Sfaturi, trucuri și tertipuri, Sosuri calde 0


Nu prea știam unde să trec untul ăsta frecat în varii moduri. M-am decis până la urmă să-i fac loc la categoria sosuri, fiindcă se topește atât de frumos și de bine peste pește sau carne la grătar (dar și peste legume!), încât musai aici trebuie să-i fie locul. Cât despre nenumăratele variante în care poate fi condimentat untul, ele sunt limitate doar de imaginația și de preferințele dumneavoastră culinare. Mai jos urmează doar câteva idei mai cunoscute și nimic mai mult.

Unt Maître d’hôtel

Probabil cea mai cunoscută variantă. La 100 g unt frecat spumă se adaugă 1 lingura de zeamă de lămâie, 2 linguri de pătrunjel tocat mărunt, sare și piper. Amestecați bine, faceți un sul cu ajutorul unei bucăți de pergament sau de film transparent și băgați totul în frigider, ca să se întărească și să-l puteți tăia felii.

Ca o paranteză, dacă mai întâi topiți untul, după care adăugați restul ingredientelor și bateți totul cu telul, obțineți sosul maître d’hôtel.

Încă 1 lingura de capere mărunțite și ați obținut sos meunière.

Unt cu verdeață

La fel ca mai sus (fără variante cu unt topit, însă!), numai că veți condimenta untul cu ceva mai multe verdețuri, după plac (pătrunjel, tarhon, busuioc, mentă etc) și, firește, cu zeama de lămâie.

Unt cu citrice

Asezonați untul cu 2 lingurițe de suc de portocale (sau doar una, plus încă una de lămâie) și adăugați puțină coajă rasă de portocală.

…și alte 3 idei

Fără a mai pune zeamă de lămâie, frecați untul cu usturoi tocat, cu 1 lingură de muștar sau 1 lingură de bulion.

S-ar putea să vă intereseze și:

Sos RoquefortSosul cu Roquefort, în câteva variante Salată de vineteSalată de vinete, tot în trei variante Cannoli: povești și variante Votcă Van Gogh PBJTop 10 variante bizare de votcă aromatizată

  • condimente, meuniere, unt, verdeturi

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved