• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Un vin românesc pentru weekend-ul englezesc

Oct 21, 2012 costachel Știri 0


Cosmina Pinot Noir Recas

Urmăresc, de o bună bucată de vreme, rubrica „Wine: Something for the weekend” din The Independent. Nu pentru că aș putea să mă duc repede și să cumpăr vinurile recomandate acolo (mi-e, desigur, imposibil), ci dintr-o curiozitate lejer maladivă. Adică am vrut cu tot dinadinsul să văd când va apărea acolo primul vin românesc și, evident, care va fi acela.

Ei bine, ieri această curiozitate mi-a fost răsplătită. Alături de 2007 Noster Nobilis La Perla Del Priorat și 2009 Fromm La Strada Syrah, Marlborough, chiar în deschiderea rubricii, se lăfăia 2011 Cosmina Pinot Noir Banat, Romania.

Este a doua prezență notabilă a acestui vin în paginile presei britanice (despre prima v-am anunțat, acum vreo două luni, aici). Dar mai importantă decât simpla menționare mi se pare prezentarea:

Vechiul Pinot Noir românesc a dispărut și în locul său a venit un vin modern, catifelat, cu arome de dude și cireșe, pigmentat cu condimentele oferite de lemnul de stejar; eminamente ușor de băut. £6.99, Waitrose.

Am trecut și prețul ca să fie și mai clar că rubrica este din secțiunea utilitar-publicitară (adică da, publicitate, dar asumată cumva de publicație). Și, pentru iubitorii de exactitate, trebuie să completez musai cu informația că vinul este produs de Recaș și face parte, alături de Pinot Grigio 2011, dintr-o gamă specială destinată lanțului de supermarketuri Waitrose (furnizor oficial al Casei Regale Britanice).

Însă, mai presus de aceste detalii, evident că știrea v-am oferit-o pentru delicios de reconfortanta constatare „Gone is the old Romanian pinot noir…” Am senzația că face mai bine imaginii vinului românesc decât o tonă de medalii…

S-ar putea să vă intereseze și:

Pinot Noir Recas Marea BritanieVinurile românești încep să fie apreciate de presa britanică Decanter Wine Awards 2013Ploaie de medalii pentru vinurile românești la Decanter Wine Awards 2013 Vinuri românești în Marea BritanieVinurile românești încep să facă revoluție în Marea Britanie Magiunul de Topoloveni, primul produs românesc cu Indicație Geografică Europeană

  • Marea Britanie, Recas, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved