• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Un spray te îmbată, altul face mâncarea mai bună

May 03, 2012 costachel Știri 0


Designerul francez Philippe Starck și omul de știință franco-american David Edwards (cercetător și profesor la Harvard University) au creat un mic spray aerosol care permite utilizatorilor să se îmbete, fără însă a se confrunta cu efectele nefaste ale consumului de alcool, transmite AFP.

Spray-ul, botezat Wahh (Wahh Quantum Sensations), are dimensiunile un ruj de buze, costă 20 de euro și a fost prezentat în cadrul unei expoziții la Paris. Inventatorii lui afirmă că o singură pulverizare este suficientă pentru a resimți o stare de ebrietate, care durează câteva secunde.

Fiecare pulverizare eliberează 0,075 ml de alcool, cantitatea minimă pentru ca microparticulele „să stimuleze creierul”. De aproximativ 1.000 de ori mai puțin decât un pahar de băutură.

„Este, într-adevăr, un spray alimentar de nouă generație”, a declarat David Edwards. „Și e doar începutul unui nou drum spre alte forme de nutriție”.

„Ideea este să te simți bine fără riscul de a te simți apoi rău. Wahh este o alternativă care propune senzația de ebrietate, neînsoțită de efectele neplăcute”, a completat Philippe Starck.

Cei care l-au încercat însă descriu că au simțit un ușor gust de alcool, însoțit de o puternică senzație piperată. Per total însă, o experiență destul de îndepărtată de cea de beție.

Cei doi au prezentat și o versiune denumită Demon care, dacă este pulverizată peste alimente, le-ar spori acestora calitățile gustative, într-o manieră asemănătoare cu cea a stropirii lor cu ulei condimentat.

Înainte de Wahh, David Edwards a pus la punct, în 2008, un alt spray, denumit Whif. Acesta are dimensiunile unei țigări și a fost comercializat în întreaga lume, la un preț cuprins între 1,80 și 3,99 euro (au fost vândute până acum aproximativ 400.000 de bucăți). Whif transmite utilizatorilor gust de ciocolată, cafea sau ceai.

S-ar putea să vă intereseze și:

Vin efecte beneficeO veste bună pentru doamne: consumul moderat de alcool împiedică apariția artritei Cea mai bună înghețată din lumeJohn și Sam CrowlS-a stabilit oficial: cea mai bună înghețată din lume se face în Australia! brumes gourmandesFlacoanele de parfum ale bucătăriei franțuzești: coniac, pastis, kirsch… Obama bereObama își face campanie electorală cu bere de casă. De Casa Albă!

  • cercetare

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved