• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Uleiul de măsline, apărătorul inimii

Aug 02, 2011 costachel Mozaic, Nutritie, Știri 1


Un grup de cercetători de la Centrul Național de Sănătate din orașul Bordeaux (Franța) a ajuns la concluzia că utilizarea permanentă a uleiului de măsline în salate, și chiar la prăjit, ar putea scădea cu 41% riscul de infarct miocardic și alte afecțiuni cardiovasculare, informeaza portalul Medinfo, citat de Agerpres.

În urma unei investigații în care au fost antrenați peste 8.000 de locuitori din Italia, Grecia, Spania, Marea Britanie și Franța, ei au constatat o incidență ridicată a atacurilor de cord la rezidenții din Marea Britanie.

Oamenii de știință explică acest fapt prin preferința britanicilor pentru grăsimile de origine animală, în timp ce locuitorii țărilor mediteranene s-au dovedit a fi mai sănătoși, deoarece preferă de departe uleiul de măsline la gătit.

Uleiul de măsline, spun experții, conține o cantitate mare de grăsimi sănătoase Omega-6, care pot preveni inflamarea vaselor de sânge și pot contribui la scăderea tensiunii arteriale, ceea ce are un impact pozitiv asupra întregului sistem cardiovascular. În plus, stomacul uman absoarbe mai ușor uleiul de măsline decât grăsimile animale, mai spun ei în pledoaria lor pentru consumul de ulei de măsline.

S-ar putea să vă intereseze și:

Prăjelile nu favorizează în mod direct bolile de inimă Paste cu măsline și sos de roșiiPaste cu măsline și sos de roșii Fileuri de pește alb cu sos de portocale și măsline Spaghete cu măsline

  • masline, Nutritie, sanatate, studiu, ulei

One thought on “Uleiul de măsline, apărătorul inimii”

  1. aphextwinz 02/08/2011 at 15:15

    Da, dar … in timp ce consumatorii de ulei de masline o duc bine cu inima si sunt longevivi, reversul medaliei e ca sunt putin rezistenti la boli si o iau razna cu capatana la varste “fragede”. Adica un batran care traieste peste 80 de ani de pe la 60, aproximativ, nu mai stie nici sa se duca la toaleta, se cheama alzheimer timpuriu mai nou (pe vremuri ii ziceam ramoleala).

    Consumatorii de grasimi animale in schimb mor tineri, dar intregi la minte. Si nu ii doboara o raceala.

    Asa ca depinde fiecare ce prefera 🙂

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved