Trebuie să recunosc: am cam început să am o slăbiciune după delicioasele trufe de ciocolată. Culmea e că, în copilărie, nu mă prea dădeam în vânt după ele (decât dacă aveau la mijloc o vișină din vișinată!). Dar, cum probabil există în toate o lege a compensației, iaca, recuperez timpul pierdut. Și profit ca să vă povestesc și dumneavoastră o variantă a acestui delicios desert.
250 g ciocolată neagră, 100 ml smântână proaspătă („de frișcă”), 20 g unt, 50 g cacao.
Rupeți ciocolata bucățele, puneți-o într-un vas, adăugați o lingură de apă și topiți-o la bain-marie. Dați smântâna într-un clocot, la foc mic.
Când s-a topit ciocolata, luați vasul de pe foc, începeți s-o amestecați, cu telul. Adăugați, treptat, smântâna fierbinte și untul. Bateți bine totul până obțineți o compoziție netedă și omogenă (ganache se cheamă, în caz că nu știați).
Lăsați-o să se răcorească, acoperiți vasul și băgați-l la frigider.
După minimum 6 ore, scoateți-l. Cerneți cacaua într-o farfurie adâncă (sau alt vas potrivit scopului). Faceți din ganache bile, ajutându-vă cu lingurița. Tăvăliți-le prin cacao, puneți-le pe un platou și cu asta basta. La frigider cu ele, până le vine rândul să fie puse pe masă!
Ca idei suplimentare, ați putea să tăvăliți bilele prin altceva. De pildă prin nucă de cocos, nuci sau arahide râșnite etc. Puteți să le înfigeți într-o scobitoare și să le înmuiați în ciocolată topită. Dacă vreți, aromați compoziția cu rom, vanilie etc. Cât despre vișinele din vișinată, vi le-am sugerat de la bun început.
Iar o variantă de trufe de ciocolată cu lapte găsiți aici.
Interesant.Merita retinuta reteta.Cu stima,Olivia
Ba chiar și pusă în aplicare 🙂
chiar diseara!