• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Trufe de ciocolată cu lapte

Oct 16, 2010 costachel Rețete, Rețete de dulciuri, Rețete lacto-vegetariene 0


Trufe de ciocolata cu lapte

Habar n-aveam că minunatul desert care urmează mai la vale se poate face, fără mari probleme, și în casă, asa ca am fost tare bucuros când am dat peste rețeta de trufe de ciocolată ce urmează. Și sincer sper ca aceeași bucurie s-o aveți și dumneavoastră, fiindcă e un dulce tare bun și nici greu nu e de fabricat.

Așa că pregătiți pe masa de lucru

400 g ciocolată simplă cu lapte,
250 g smântână nefermentată,
60 g unt,
ceva ciocolata neagră pentru glazură,
cacao,
scorțisoară,
zahăr pudră,
sare.

Începeți prin a mărunți ciocolata. Turnați apoi deasupra smântâna clocotita, lăsați-o vreun minut să înceapă să se topească, amestecați bine cu telul, adăugați untul și 1 vârf de cuțit de sare, omogenizați și turnați compoziția într-o tavă, în strat cât mai subțire.

Acoperiți cu folie, lăsați sa se răcească bine și băgați compoziția în frigider, unde trebuie să stea vreo 4-5 ore.

Scoateți, turnați crema într-un poș (trebuie să fie solidă, dar maleabilă) și faceți mici movilițe pe o coala de hârtie pergament (sau puteți să faceți biluțe cu două lingurițe).

Separat, topiți ciocolata neagră și lăsați-o sa se răcorească (dar să nu fie rece!).

Tăvăliți trufele prin glazura astfel obținută, scoateți-le cu o furculiță și mai tăvăliți-le o dată prin cacao amestecata cu scorțișoară sau zahar pudră (ori cu amândouă, de ce nu?).

Și sunt ferm convins ca o să vă iasă mai frumoase decât ale mele!

Variante de trufe de ciocolată? Păi încă n-am apucat sa verific niciuna, dar cu siguranță data viitoare am să încerc să le parfumez  cu rom. Sau să elimin scorțișoara și să folosesc zahăr vanilat. Sau să învelesc vișine din vișinată cu compoziția. În fine, mai vad eu…

S-ar putea să vă intereseze și:

Trufe de ciocolata neagraTrufe de ciocolată neagră Înghețată de cacao cu ciocolată Tort cu ciocolata si nuciTort cu ciocolată și nuci Tartă cu ciocolată

  • cacao, ciocolata, desert, lapte, rece, smantana, trufe de ciocolata, unt, zahar

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved