• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Tort cu ciocolată și nuci

Dec 01, 2010 costachel Rețete, Rețete de dulciuri 3


tort cu ciocolată și nuci

Un foarte simplu și gustos tort cu ciocolată și nuci urmează mai la vale (și n-are rost să vă mai spun cât de bine se potrivește ciocolata cu nucile, nu?). Nu se face greu deloc, foc de bun este, se poate lăsa peste noapte în frigider, ce mai, numai avantaje! Așa că mai bine să trecem la treabă, ca să vă convingeți și singuri.

Mai întâi, blatul:

4 ouă,
125 g zahăr pudră,
125 g faină,
1 lingură de cacao,
25 g unt (topit),
75 g ciocolată neagră (topită și ea),
150 g nuci, mărunțite (dar din cuțit, să se mai simtă!).

Încingeți întâi cuptorul, la 160°C.

Bateți bine ouăle cu zaharul, până când obțineți o spumă ușoară (cam 10 minute). Turnați deasupra făina, amestecată cu cacao (cernute amândouă) și amestecați cu grijă.

Adăugați untul și ciocolata, apoi și nucile. Omogenizați bine și turnați compoziția într-o formă (de 18 cm diametru e a mea), unsă cu unt și căptușită cu pergament.

Coaceți 30-35 de minute (aluatul trebuie să rămână oarecum moale, dar încercați-l cu scobitoarea, ca să fiți siguri). Lăsați-l 5 minute înainte de a-l scoate din formă. Când s-a răcit bine, tăiați-l în două.

Cât se coace și până se răcește, avem timp berechet pentru cremă, drept pentru care notați:

75 g ciocolată neagră,
125 g unt,
200 g zahăr pudră (sau din cel tos, dar fin),
2 linguri de lapte.

Și o să mai aveți nevoie de ceva miez de nucă, pentru decor.

Bateți bine zaharul cu untul, până obțineți o spumă. Incorporați apoi ciocolata topită și răcorită puțin. Când s-a omogenizat, tartinați și îmbrăcați tortul cu crema asta, decorați-l cu nucă și cu asta basta, îl puteți servi imediat sau, după cum spuneam, și mai târziu, inclusiv a doua zi.

Ei, vă dați seama că asta-i doar baza de discuție, fiindcă variantele de tort cu ciocolată și nuci nu sunt limitate decât de imaginația fiecăruia. Puteți stropi ușor blatul cu un sirop aromat (rom, vanilie, cafea, poate scorțișoară…) Puteți adăuga în cremă nuci râșnite, folosi pentru decor fructe confiate, în fine, sunt convins că ați înțeles ideea.

Cât despre băutură, o felie de tort cu ciocolată și nuci se va potrivi, probabil, cel mai bine cu cafeaua de la sfârșitul mesei. Sau hai, cu un lichior de cafea.

S-ar putea să vă intereseze și:

Tort de ciocolata alb si negruTort de ciocolată alb și negru Tartă cu ciocolată, banane și nuci Tort de ciocolată cu scorțișoară Tarta cu ciocolata si cafeaTartă cu ciocolată și cafea

  • blat de tort, ciocolata, crema, desert, nuci, tort, tort de ciocolata, unt, vanilie, zahar

3 thoughts on “Tort cu ciocolată și nuci”

  1. pansy 01/12/2010 at 17:00

    nuca si ciocolata fac intotdeauna casa buna !

    Reply ↓
    1. Corina 19/07/2014 at 07:42

      mie nu mi-a crescut blatul deloc…:((((

      Reply ↓
      1. costachel Post author19/07/2014 at 16:12

        Îmi pare rău să aud asta, dar chiar n-am idee de ce (variabilele posibile sunt prea multe). Poate ouăle trebuiau bătute mai zdravăn și mai mult timp, poate făina e de vină, poate amestecarea a fost prea brutală și a scos aerul, poate o fi cuptorul (în sensul că ușa nu trebuie deschisă în timpul coacerii), poate… 🙁

        Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved