• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Tocană de miel

Apr 20, 2011 costachel Rețete, Rețete cu carne de miel, Rețete de la cititori 0


Păi foarte bine sugerează ovidiucro trimițând excelenta rețetă de mai la vale, ce, din miel nu putem face decât friptură? Ba chiar s-ar putea să fie mai interesant să-i parfumăm cărnița cu legume, condimente și verdețuri, că poate așa o să le placă și mofturoșilor care tot protestează că miroase așa și pe dincolo carnea tinerei ovine. Drept pentru care nu pot decât să vă poftesc în bucătărie, să vedem ce ne povățuiește Ovidiu în legătură cu tocana asta

Ingrediente:

100 ml ulei, 8 căței de usturoi, 2 ardei grași, 3 cepe roșii mari, 2 linguri zahăr tos, 4 roșii bine coapte sau echivalent roșii în sos, 1,5 kg carne miel dezosată, 2 ardei grași, 2 ardei capia, 1 legătură usturoi verde, 200 ml vin alb, sare, piper, puțin rozmarin, după gust.

Mod de preparare:
Într-o cratiță groasă, (de tuci sau fontă) se incinge bine uleiul și se pun la călit cateii de usturoi, taiati feliute subtiri, ceapa tocata marunt și ardeii grasi tocati cuburi.
Când s-au călit, se adaugă roșiile decojite și tăiate cuburi mici, zahărul, se pune capacul și se lasă la foc domol 10-15 min.
Se adaugă carnea de miel taiată cuburi de 3-4 cm, se lasă să fiarbă 10-15 min și se adaugă vinul. Se pune iar capacul și se fierbe 25-30 min.
Ardeii capia se toacă foarte mărunt și se adaugă in preparat completând cu apă ca să se acopere carnea bine, se drege de sare, piper și se dă o oră la cuptor.
Cu un sfert de oră înainte de terminare se adaugă rozmarinul și usturoiul verde tocat mărunt.
Se consuma cel mai bine a doua zi, ca să-și evidențieze aromele.
Eu mă gândesc la un Cabernet dar, mai bine las cunoscătorii să se pronunțe…

Presupun că în ultima frază a fost o aluzie, drept pentru care mă pronunț și zic că un Cabernet nordic n-ar fi rău (cum era pe vremuri cel de Uricani), dar în ultima vreme parcă-i concurs între producătorii noștri pe tema cine face vinuri mai dure și mai tari, așa că nici măcar un Merlot n-aș putea recomanda cu toată convingerea. Mai curând, în lipsă de Băbească, un Novac sau un Negru de Drăgășani aș cam vrea să-mi torn în pahar la tocănița asta.

S-ar putea să vă intereseze și:

Pulpă de miel cu sos de usturoi Friptură de miel la cuptor cu usturoi și rozmarin Ciorbă mocănească de miel ca la Chiojdu Ștrudel de mielȘtrudel de miel

  • ardei, ceapa, miel, rosii, tocana

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved