• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Tiramisu la pahar

Oct 16, 2011 costachel Rețete, Rețete de dulciuri, Tiramisu 5


Tiramisu la pahar

Nici nu știu cum să prezint ce urmează mai la vale, fiindcă e vorba atât de o nouă variantă de tiramisu, cât și de o modalitate (foarte ingenioasă, dacă mă-ntrebați pe mine) de a servi această celebră prăjitură. Ceea ce firește că înseamnă, pe de o parte, că puteți adapta rețeta dumneavoastră preferată pentru a o putea oferi musafirilor  în pahare, cât și, desigur, că vă puteți inspira din narațiunea de mai jos pentru a face un tiramisu cât se poate de tradițional, în tavă.

Ei, și această fiind zise, notați, vă rog, că aveți nevoie, pentru 6 amatori de tiramisu, de

12 pișcoturi,
225 g mascarpone,
2 ouă,
300 g smântână proaspătă,
120 ml cafea concentrată,
2 ouă,
3 linguri de cremă de whisky (Baileys ori altceva),
75 g ciocolată neagră.

Preparați mai întâi cafeaua, aromați-o cu crema de whisky. Frecați ouăle cu zahărul până când compoziția se albește și se îngroașă. Bateți și smântâna, s-o faceți frișcă.

Puneți mascarponele într-un castron și amestecați-l cu frișca (pusă treptat), apoi cu ouăle frecate (tot treptat), amestecând cu o spatulă, ușor, cu grijă și de jos în sus, să nu iasă aerul.

Tăiați pișcoturile în 4, în cruciș, puneți un prin strat pe fundul paharului, stropiți cu cafeaua, acoperiți cu cremă și repetați.

Presărați deasupra ciocolată dată pe răzătoarea mare.

Înainte de a servi, țineți tiramisu în frigider, măcar 3-4 ore (peste noapte e și mai bine).

Și dacă tot am băgat cremă de whisky în tiramisu, apoi sigur că o putem turna și în paharele însoțitoare.

S-ar putea să vă intereseze și:

Pricomigdale tiramisu TiramisuTiramisu TiramisuTiramisu à la Ina Fursecuri tiramisu

  • cafea, ciocolata, frisca, mascarpone, oua, piscoturi, smantana, tiramisu, zahar

5 thoughts on “Tiramisu la pahar”

  1. aphextwinz 16/10/2011 at 12:29

    Verrine e la moda de ceva vreme, inclusiv la tiramisu, poti sevi orice la pahar acuma, inclusiv mamaliga cu branza, da bine asa (eu am facut frigarui). Mie imi place, e ca lumea la receptii, cu conditia sa ai destule pahare sau recipiente. Nu am adaugiri la colectie, doar sa va spun ca beau un coniecel in cinstea dvs pentru urarea de la postarea cu ardeii pentru mplut, ca tare mi-a placut cum a sunat importantul ala 🙂

    Sanatate si iarna usoara, ca pe acolo e mai rece ca pe la noi.

    Reply ↓
  2. costachel Post author17/10/2011 at 09:24

    Chiar voiam să încep un ciclu de „verrines”, că văd că-i tare la modă servitul „la pahar”, dar nu prea aveam curaj. Iaca, dupa comentariul tău am căpătat oleacă 🙂

    Reply ↓
  3. aphextwinz 17/10/2011 at 21:56

    Sustin daca incepeti, cum am facut si cu seria de omlete si “mezel” de casa, facem serial, fiecare pe plantatia lui 😀

    Sanatate!

    Reply ↓
  4. aphextwinz 17/10/2011 at 21:56

    Na ca dadui enter inainte sa apuc sa intreb: Ovidiu nu mai activeaza?

    Reply ↓
  5. costachel Post author18/10/2011 at 11:03

    Din păcate, de Ovidiu nu mai știu nimic. I-am trimis un mail, să-l întreb dacă totu-i ok, nu mi-a răspuns, așa că nu știu ce să zic. Decât că mi-e tare dor de el…

    Reply ↓

Leave a Reply to aphextwinz Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved