• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Tiramisu à la Ina

Dec 31, 2010 costachel Rețete, Rețete de dulciuri, Rețete de la cititori, Tiramisu 1


Culmea e că tot tiramisu am pregătit și eu pentru noaptea de Anul Nou. Cum însă n-am apucat să scriu rețeta (și nici mica poveste adiacenta), iaca, ovidiucro mi-a luat-o înainte (asa-mi trebuie!), și ne propune varianta sa (ma rog, a Inei) de realizare a celebrului desert italian. Fără mascarpone, ci cu brânză de vaci! Ia s-o vedem!

Ingrediente:

4 gălbenușuri, 4 linguri zahăr pudră, 4 linguri de lapte;
4 albușuri, 4 linguri de zahar pudră;
450 g smântână pentru frișcă (min. 32% grăsime), 3 linguri zahăr pudră;
400 g brânză de vaci proaspătă (nu dietetică!),
1 pachet pișcoturi Savoiardi,
400 ml cafea espresso proaspătă, tare și rece,
1 fiolă esență de rom, esență de migdale (atenție, aroma ei este foarte pregnantă și se pune cu grijă, cam 10 picături), 1 lingură plină cu cacao neagră, 1 plic întăritor frișcă.

Mod de preparare:

Înainte de a începe prepararea prăjiturii faceți cafeaua tare și lăsați-o să se răcească.

Puneți gălbenușurile cu zaharul și un praf de sare într-un vas (de preferință un ibric cu coadă) pe care îl puneți într-un vas cu apă care să fiarbă încet pe foc (bain-marie). Frecați-le continuu până se obține o pastă. După ce s-au răcit, adăugați laptele și o fiolă de esență de rom și amestecați bine.

Bateți albușurile cu un praf de sare și, după ce s-au întărit bine, amestecați cu 4 linguri de zahăr pudră și o fiolă de esență de vanilie.
Într-un castron se mixează la viteză mică brânza cu gălbenușurile.

Frișca din smântână proaspătă se prepara astfel: Smântâna pentru frișcă trebuie ținută la frigider minim 2-3 ore înainte de preparare. Se bate în bolul mixerului la viteza mică până începe să se întărească. Atunci se adaugă, treptat, zaharul pudră (cele 3 linguri), un praf de sare și un plic întăritor pentru frișcă.

Peste frișcă se adaugă crema de brânză cu gălbenușurile și se mixează foarte ușor, la viteza mică. Acum se adaugă și albușurile. Se mixează, de asemenea, foarte ușor.

Înmuiați pișcoturile în cafea trecându-le repede (să nu fie prea pătrunse). Așezați pișcoturile într-un vas plat de sticlă de aproximativ 3-4 litri.
Turnați deasupra un strat de cremă de grosimea pișcoturilor. Repetați operația în straturi. Pudrați cu cacao, acoperiți vasul și puneți-l la frigider timp de 6 ore (sau, mai bine, o noapte).

Espresso-ul are un gust mai bun, dar poate fi înlocuit și cu ness tare. Puteți pune în cafea puțin coniac sau rom, care-i va da aromă plăcută.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Tiramisu la pahar TiramisuTiramisu Pricomigdale tiramisu Tiramisu, în versiunea Sophiei Loren

  • branza de vaci, cafea, frisca, Italia, oua, piscoturi, tiramisu, vanilie, zahar

One thought on “Tiramisu à la Ina”

  1. Andi 31/12/2010 at 13:21

    Sper ca e demential de bun la cat de complicata si plina de ingrediente e reteta asta 🙂

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved