• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Tartine la cuptor cu șuncă, măsline, ardei gras și cașcaval

Dec 19, 2012 costachel Rețete, Rețete de aperitive 2


Tartine la cuptor cu sunca, masline, ardei gras si cascaval

Aceste tartine la cuptor fac parte, și ele, din categoria preparațiilor al căror titlu e mai complicat decât rețeta propriu-zisă. Mai ales că, sigur v-ați prins deja!, ele sunt mai curând o improvizație, teribil de schimbătoare în funcție de stocul cămării și/sau al frigiderului. Dar am zis că merită consemnate pentru că, pe de o parte, sunt foc de bune și, pe de altă parte, reprezintă o soluție excelentă pentru multe și variante situații: aperitiv cald, pretext pentru un pahar de vin, pus ceva în fața unor musafiri inopinați ș.a.m.d.

Așa că n-are rost să insist prea mult în ceea ce privește prezentarea, mai bine să vedem niște cantități (teribil de orientative) pentru aceste tartine la cuptor:

4 felii de pâine (mie-mi place aia de secară, dar nu-i musai),
50 g măsline negre, fără sâmburi,
50 g șuncă (sau mușchi, sau cotlet, sau…),
1/2 ardei gras roșu,
1 roșie potrivită,
100 g cașcaval ras (sau mozzarella)
unt,
verdețuri după plac (cimbru, oregano etc.)
sare și piper.

Începeți prin a tăia măslinele, șunca, ardeiul și roșiile cubulețe (cât de mari, depinde de gustul fiecăruia). Dacă aveți timp, puneți-le pe toate într-un castronel, sărați, piperați, condimentați cu verdețurile, amestecați și lăsați-le măcar vreo oră să prindă gust.

Ungeți feliile de pâine cu un strat cât de subțire de unt, având grijă să nu lăsați niciun milimetru pătrat neuns. Radeți cașcavalul pe răzătoarea mare sau tăiați-l și pe el cubulețe mici.

Repartizați umplutura pe fiecare felie, presărați cașcavalul și puneți-le apoi într-o tavă. Băgați-le în cuptorul încins dinainte, la foc zdravăn.

Timpul de coacere depinde de gustul fiecăruia (că unii le vor vrea mai prăjite, alți mai puțin), dar să zicem că-i vorba, în principiu, de vreo 10 minute. Serviți-le, firește, imediat

Variante de tartine la cuptor firește că-s tare multe, așa că nu insist (și oricum sunt aproape sigur că prea rar le veți face de două ori la fel). Vă mai spun doar că vinul din pahare trebuie să fie sec și vioi. Mai departe, că-i alb sau rozé, că o fi vreo Fetească Regală sau vreun Sauvignon Blanc, are destul de mică importanță.

S-ar putea să vă intereseze și:

Rosii la cuptor cu sunca si cascaval afumatRoșii la cuptor cu șuncă și cașcaval afumat Tartine calde la cuptor cu ochiuri Tartine calde cu carneTartine calde cu carne la cuptor Ardei kapia cu cașcaval la grătar

  • ardei, cascaval, cuptor, masline, rosii, sunca, tartine

2 thoughts on “Tartine la cuptor cu șuncă, măsline, ardei gras și cașcaval”

  1. Nicu 23/07/2013 at 12:42

    Vinul o fi si el bun, nimic de zis, dar la vremea asta, tartinele matale ar merge groaznic de bine cu o bere rece si amara!

    Reply ↓
    1. costachel Post author23/07/2013 at 12:59

      Ei, na, că doar n-am să mă opun acuma 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved