• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Tartine cu pere, cremă de avocado și Roquefort

Oct 15, 2010 costachel Rețete, Rețete de aperitive, Rețete lacto-vegetariene 4


Că perele merg tare bine împreună cu brânzeturile maturate nu cred că e vreo noutate pentru prea multă lume. Însă putem merge mai departe de clasicele platouri cu simple felii asortate, iar antreul ăsta teribil de simpatic și gustos e o probă elocventă. Mai adăugați și faptul că tartinele astea năstrușnice se fac foarte simplu și veți avea o groază de argumente pentru a trece la treaba. Iar dacă mai e vorba și despre o masă festivă, vă asigur de pe acuma că oaspeții vor fi foarte încântați, iar cota vă va crește spectaculos.

Ce vă trebuie?

1 avocado, mare și bine copt,
80 g Roquefort,
8 felii de pâine (preferabil neagră),
2 pere,
piper (inclusiv roz, sau alte iuțeli, precum boiaua ori, mai dur, Cayenne).

Curățați avocado-ul, tăiați-l bucatele, adăugați brânza mărunțită, ceva iuțeală și transformați totul în pastă. Curățați perele și tăiați-le felii subțiri. Prăjiți feliile de pâine, tartinați-le cu crema obținută, potriviți cât mai artistic fructele deasupra, presărați eventual cu ceva iuțeală colorată și cu asta basta, pe masă cu ele!

Variantele sunt, firește, nenumărate, de la schimbarea brânzei după bunul plac (data viitoare încerc cu Gorgonzola), până la introducerea în narațiune de alte fructe tomnatice care merg foarte bine în combinația asta, precum nucile sau strugurii.

Vinul? Păi depinde. În cazul în care tartinele astea vor poposi la masa ca aperitiv, atunci sigur un alb sec, asortat și cu restul platourilor. Dacă însă vorbim doar de o gustărică șmecheră ca să meargă vinul mai bine, putem vorbi și de unul roșu, dar nu prea dur și nici prea taninos.

S-ar putea să vă intereseze și:

Tartine cu creveti, pere si avocadoTartine cu creveți, pere și cremă de avocado Tartine cu spuma de telina si costita afumataTartine cu spumă de țelină și costiță afumată Pere umplute cu cremă de bânzăPere umplute cu cremă de brânză Tartine calde la cuptor cu ochiuri

  • aperitiv, avocado, pere, Roquefort, tartine

4 thoughts on “Tartine cu pere, cremă de avocado și Roquefort”

  1. animaloo 15/10/2010 at 17:48

    presupun ca si nitica lamaie pentru a nu oxida avocadoul, nu strica?

    Reply ↓
  2. Costachel 16/10/2010 at 09:12

    Corect presupui 🙂

    Reply ↓
  3. traian 16/10/2010 at 17:23

    Interesant tare!!!
    Dar ma intreb, linga pere si Roquefort, oare s-ar potrivi o Grasa de vinoteca?
    Nu stiu, dar promit ca voi incerca in cel mai scurt timp( adica Grasa de anul asta o pun la invechit….)

    Reply ↓
  4. Costachel 16/10/2010 at 19:59

    Si o s-o bem in zece ani si mai bine? 🙂

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved