• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Tartine calde la cuptor cu ochiuri

May 02, 2011 costachel Rețete, Rețete cu ouă, Rețete de aperitive 1


Tartine calde la cuptor cu ochiuri

O improvizație tare plăcută, care poate reprezenta pe masa noastră atât un aperitiv cald spectaculos, cât și un minunat pretext pentru un pahar de vin alb (sau rosé) cu prietenii. Aceste tartine calde se fac extrem de simplu, singura problemă în cazul acestei variante fiind aceea că ouăle trebuie să fie cât se poate de proaspete, fiindcă numai așa, după cum probabil știți, albușul stă ferm și nu se împrăștie în toate direcțiile.

Ce ne trebuie? Păi câte persoane, atâtea felii de pâine (franzelă), ouă și tranșe subțiri de șuncă crudă (prosciutto, jamon, ce vă place sau ce găsiți), plus ceva unt și piper.

Ungeți bine (nici 1 milimetru pătrat n-are voie să rămână neuns!) cu unt feliile de pâine, în strat subțire. Presărați puțin piper proaspăt râșnit și băgați-le în cuptorul încins (200ºC) să se rumenească ușor.

Scoateți-le și puneți-le într-o farfurie, cu partea mai rumenită în sus. Așezați deasupra fiecăreia câte o felie de jambon (sau poate două, dacă tranșele-s prea înguste) și spargeți cu multă grijă câte un ou. Mai presărați un pic de piper și băgați înapoi în cuptor, unde trebuie să stea până se prinde albușul (cam 5 minute). Serviți imediat.

A, iar dacă șunca nu-i suficient de sărată și parcă ar mai trebui un pic de sare, eu zic să presărați mai curând niște brânză. Dacă vreți să trimiteți tartinele noastre mai spre bruschette, atunci s-ar putea să înlocuiți untul cu niște ulei extravirgin de măsline. Probabil că, la un moment dat, vi se vor părea mai comode niște jumătăți de chifle, ușor scobite (să stea oul mai confortabil). Și firește că variantele posibile nu se opresc aici.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Tartine calde cu carneTartine calde cu carne la cuptor Tartine la cuptor cu sunca, masline, ardei gras si cascavalTartine la cuptor cu șuncă, măsline, ardei gras și cașcaval Ochiuri cu cașcaval și arpagic verde Ochiuri cu telemea și verdeață

  • aperitiv, bruschette, cuptor, oua, sunca, tartine

One thought on “Tartine calde la cuptor cu ochiuri”

  1. Gurmandel 31/10/2013 at 17:06

    Mmmmm… Nice….

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved