• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Tartă cu piept de pui și roșii

Jul 01, 2011 costachel Rețete, Rețete cu carne de pasăre, Rețete de tarte sărate 4


În mod normal, din carne, ceapă și roșii iese o foarte gustoasă tocăniță. Dacă mai adăugăm însă ceva brânzeturi, niște condimente în plus și punem totul pe o foaie de aluat fraged, atunci obținem o excelentă tartă, care poate fi servită atât ca fel de mâncare principal, cât și ca aperitiv ori chiar pretext de un pahar de vin cu prietenii. Se face tare simplu, cam într-o oră e gata, așa că poate scoate din încurcătură orice gazdă căreia taman îi pică pe cap niște musafiri inopinați, suficient de mofturoși ca să nu se mulțumească cu o biată tocăniță. Dar dacă merită ei tarta cu piept de pui și roșii de mai la vale, apoi e numai și numai decizia dumneavoastră!

Pentru a umple o tavă vă trebuie, pentru aluat,

300 g făină,
150 g unt,
1 linguriță rasă de sare,
cam 100 ml apă rece,

iar pentru umplutură mai aveți nevoie de

600 g piept de pui,
1 1/2 linguri muștar,
3-4 linguri vin alb sec,
100 g unt,
6 cepe, tocate,
3-4 căței de usturoi, tăiați feliuțe,
1 ardei iute (sau după gust),
1 legătură de pătrunjel,
1 linguriță de măghiran uscat (sau 1 lingură de frunzulițe proaspete),
1 conservă de cuburi de roșii (400 g),
sare,
piper,
3 linguri de pesmet,
3 linguri de parmezan,
120 g mozzarella,
puțin rozmarin proaspăt.

Faceți mai întâi aluatul (o variantă de preparare la mixer v-am dat aici), dați-i formă de minge, înveliți-l în film alimentar și țineți-l în frigider vreo jumătate de oră.

Tăiați pieptul de pui cubulețe, amestecați-l cu muștarul și vinul, lăsați-l la marinat, acoperit, de la 30 de minute în sus.

Încingeți într-o tigaie încăpătoare 60 g unt, căliți ardeiul iute tocat, ceapa și usturoiul până încep să se înmoaie, adăugați pătrunjelul tocat și măghiranul, puneți capacul și lăsați la înăbușit vreo 10 minute. Adăugați roșiile, amestecați, reglați de sare și piper. Fierbeți totul încă 5 minute, cât să se îmbine aromele și să mai scadă puțin.

Întindeți aluatul foaie, așezați-l în tava unsă, înțepați-l din loc în loc cu furculița, presărați pesmetul și parmezanul, turnați compoziția, nivelați, presărați mozzarella mărunțită și băgați tava în cuptorul încins dinainte, la foc iute (250ºC), unde trebuie să stea 15 minute.

În timpul ăsta ștergeți cubulețele de carne și căliți-le în restul de unt.

Scoateți tava, puneți uniform deasupra carnea, presărați ceva rozmarin tocat și băgați totul înapoi în cuptor, să se mai coacă 10 minute.

Despre variante, e clar că-s prea multe ca să insist aici. Cât despre vin, o fi pieptul de pui carne albă, dar la tarta asta mi-ar place mai mult un rozé, sau chiar un roșu ușurel.

S-ar putea să vă intereseze și:

Paste cu piept de pui si sos de rosiiPaste cu piept de pui și sos de roșii Pui cu costita si ciuperciPiept de pui cu costiță și ciuperci Paste cu piept de pui, ciuperci si costitaPaste cu piept de pui, ciuperci și costiță Piept de pui spaniolPiept de pui spaniol

  • aluat fraged, ceapa, piept, pui, rosii, tarta

4 thoughts on “Tartă cu piept de pui și roșii”

  1. pansy 01/07/2011 at 13:40

    iata,iarasi o idee extrordinara !

    Reply ↓
  2. Maria 25/01/2012 at 09:52

    Maestre, tare bună e, dar e a doua oară când îmi iese aluatul prea uscat. Una peste alta, neavând un cuptor bine controlabil, ar trebui să las focul mai mic.
    Crezi că am putea încerca să punem puiul în tavă în acelaşi timp cu restul umpluturii? 🙂

    Reply ↓
    1. costachel Post author25/01/2012 at 10:22

      Nu prea, că s-ar usca puiul 🙂 Aș reduce prima coacere la 10 minute, iar cea comună să rămână tot de 10 minute. Sau (nu știu dacă-i cazul) aș pune tava mai sus în cuptor.

      Reply ↓
  3. Maria 25/01/2012 at 15:47

    Bună idee, mai ridicăm tava. Nu ne lăsăm până nu iese perfect!

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved