• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Tartă cu ciocolată și cafea

Oct 24, 2011 costachel Rețete, Rețete de dulciuri 0


Tarta cu ciocolata si cafea

O tartă cu ciocolată și cafea tare simplă, care se face chiar repede și poate fi servită, cu egal succes, atât ca desert în cadrul unei mese familiale, dar și unor musafiri dragi dumneavoastră. De ce dragi? Păi fiindcă e tare bună și vă va fi destul de greu s-o împărțiți cu alții, de-aia!

Așa că pregătiți dumneavoastră, mai întâi, cele necesare pentru aluat, adică

300 g făină,
1 ou,
150 g unt rece, tăiat cubulețe,
85 g zahăr pudră,
1 pliculeț de zahăr vanilat.

Frământați repede de tot aluatul (să n-aibă timp untul să se înmoaie), întindeți o foaie groasă de aproximativ 5 mm și așezați-o într-o formă (aproximativ 26 cm diametru), unsă cu unt și presărată cu făină. Așezați-o bine pe pereți, înțepați-o delicat pe fund, cu furculița, și puneți-i în frigider, să stea acolo 30 minute.

În timpul ăsta ocupați-vă de umplutură, pentru care aveți nevoie de

200 g zahăr,
400 g ciocolată menaj, dată pe răzătoare,
2 lingurițe de ness,
1 ceșcuță de cafea (espresso), foarte concentrată,
160 g unt,
100 g făină,
100 g smântână,
6 gălbenușuri,
1 baton de vanilie.

Încălziți smântâna cu 80 g zahăr și semințele scoase din batonul de vanilie. Când aproape dă în clocot, stingeți focul, acoperiți și lăsați totul la infuzat pentru 20 de minute.

Încălziți apoi ciocolata cu untul (la bain-marie) până se topește, dați-o deoparte și adăugați smântâna vanilată și filtrată.

Lăsați compoziția să se răcorească și adăugați gălbenușurile, bătute strașnic cu restul de zahăr și cafeaua (atât cea solubilă, cât și cea gata făcută). Amestecați, în fine, și făina cernută, omogenizați și turnați compoziția peste aluat.

Băgați tava în cuptor (încălzit în prealabil, la 175ºC). După 35 de minute micșorați temperatura până la 160ºC și continuați coacerea încă 20 de minute.

Scoateți tarta cu cafea și ciocolată pe o grilă, să se răcorească, și presărați-o, dacă vreți, cu zahăr pudră.

Ca variante pentru această tartă cu ciocolată și cafea, firește că mai întâi vă puteți juca cu diferite tipuri de ciocolată (inclusiv ciocolată cu lapte, de ce nu?). Apoi puteți umbla la arome (de pildă niște rom) și, deloc în ultimul rând, puteți adăuga în compoziție diverse fructe. Poate nuci, poate stafide, poate…

S-ar putea să vă intereseze și:

Tartă cu ciocolată Tartă cu ciocolată, banane și nuci Tort cu ciocolata si nuciTort cu ciocolată și nuci Tartă cu brânză de vaci, piersici și ciocolată

  • cafea, ciocolata, desert, dulce, tarta, vanilie

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved