• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Tartă cu ciocolată, banane și nuci

May 06, 2011 costachel Rețete, Rețete de dulciuri 2


Tartă cu ciocolată, banane și nuci

O tartă cu ciocolată, banane și nuci simplă și foarte gustoasă, cam așa aș putea să rezum, în două vorbe, preparația absolut excelentă care urmează mai la vale. Plus că, dacă aveți și ceva talent pentru decoruri spectaculoase (eu nu prea!) puteți să o puneți pe o masă cât de festivă, că sigur n-o să vă faceți de râs. Însă probabil, la cât de ușor se face, probabil își va găsi mai repede locul pe masa familială de duminică. În fine, dacă stau și mă gândesc mai bine, de fapt nu-i problema mea ce-o să faceți cu ea, așa că mai bine să trecem la treabă.

Mai întâi aluatul:

250 g făină,
150 g unt,
1 ou,
100 g zahăr,
1 vârf de cuțit de sare,
opțional, 30 g migdale râșnite.

Frecați mai întâi untul cu oul, apoi cu zahărul și pudra de migdale. Incorporați făina și sarea, frământați (mai mult cu vârful degetelor), faceți o minge, înveliți-o în folie alimentară și la frigider cu aluatul nostru, că trebuie să stea la rece vreo oră.

Încingeți cuptorul (180ºC), scoateți aluatul, întindeți o foaie și așezați-o într-o formă de tartă unsă cu unt și presărată cu făină. Băgați la cuptor, reduceți focul (150ºC) și lăsați blatul să se coacă singur 15 minute.

În timpul ăsta pregătiți umplutura:

2 banane,
20 g unt,
scorțișoară,
200 g ciocolată menaj,
150 ml lapte,
150 ml smântână,
1 ou,
plus ceva jumătăți frumoase de miez de nucă, pentru decor.

Curățați bananele, tăiați-le felii grosuțe și căliți-le un pic în unt, presărându-le cu puțină scorțișoară. Topiți ciocolata, ruptă bucățele, la bain-marie, amestecând.

Separat dați în clocot laptele și smântâna (dar nu le fierbeți!). Turnați amestecul peste ciocolată, bătând neîncetat cu telul. Lăsați să se răcorească un pic (bateți mai departe), adăugați și ou, omogenizați perfect și turnați umplutura peste aluatul pe care, în prealabil, ați distribuit uniform bananele.

Băgați totul la cuptor, pentru încă 15 minute. Scoateți, lăsați tarta să se răcească, decorați-o cu nuci și țineți-o la rece până în momentul servirii.

A, și dacă n-aveți chef de banane, firește că o să iasă tot bună și fără ele.

S-ar putea să vă intereseze și:

Clatite cu ciocolata si bananeClătite cu ciocolată și banane Tartă cu brânză de vaci, piersici și ciocolată Tartă cu ciocolată Tarta cu ciocolata si cafeaTartă cu ciocolată și cafea

  • banane, ciocolata, desert, nuci, tarta

2 thoughts on “Tartă cu ciocolată, banane și nuci”

  1. lucian 06/05/2011 at 17:49

    Fermentata au ba..smantana?

    Reply ↓
    1. costachel Post author09/05/2011 at 09:47

      De care-o fi, dar proaspata 🙂

      Reply ↓

Leave a Reply to costachel Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved