• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Supă de vită cu roșii

Aug 18, 2011 costachel Rețete, Retete cu carne de vită, Rețete de supe, Supe de roșii 1


Supă de vită cu roșii

De fapt, cred că aș fi putut să botez, la fel de bine, această supă de vită cu roșii și supă de roșii cu carne de vită, pentru că e destul de greu de hotărât cine e primadona în oala noastră. Însă, că o fi leguma, că o fi animalul, contează mai puțin, esențial este că urmează mai la vale o supă absolut grozavă. Și, cum știu că doar enunțul nu ajunge, să trecem la treabă.

1 kg oase de vită;
500 g rasol de vită;
2 cepe;
2 morcovi;
1,2 kg roșii, gustoase și bine coapte (sau poate 1 l suc gros de roșii);
4-5 cepe verzi;
2 fire de cimbru;
1 legătură mică pătrunjel;
sare;
piper;
smântână pentru servit.

Există și secțiunea facultative, care cuprinde:

2 cuișoare;
ceva făinoase: orez, tăiței de casă etc.;
alte verdețuri, după plac: țelină (mai ales), busuioc, arpagic verde etc.

Spălați bine oasele și carnea, puneți-le la fiert, în vreo 2 litri de apă rece, sărați ușor, spumuiți în draci și lăsați la fiert de la 2 ore în sus (n-am de unde să știu cât de bătrână a fost vita), la foc moale și cu capac. Ideea e să vă rămână la final măcar 1 litru de supă așa că, dacă scade prea tare, completați.

Curățați morcovii și cepele, înțepați-le pe astea din urmă, dacă vreți, cu cuișoare și adăugați-le în oală cam cu o oră înainte de finalul fierberii. Când s-au înmuiat bine, cepele merg direct la gunoi, în timp ce cu morcovii faceți ce vreți: îi trimiteți înapoi în oală (pasați ori tăiați felii) sau nu.

Strecurați zeama, puneți înapoi în supă carnea de vită tăiată bucățele, iar oasele păstrați-le pentru căței.

Adăugați ceapa verde, curățată și tăiată felii oblice, împreună cu cimbrul După vreo 5 minute puneți și roșiile, spălate și trecute prin storcător (sau poate doar curățate de pielițe și semințe, apoi tocate din cuțit). Lăsați să mai fiarbă vreun sfert de oră.

Dacă vreți și ceva făinoase, tot pe-aici, pe undeva, e locul lor, vedeți și dumneavoastră momentul exact în funcție de timpul de fierbere al fiecăreia.

Când e gata, reglați de sare și piper, presărați pătrunjelul, puneți capacul și cu asta basta.

Serviți fierbinte, firește, această supă de vită cu roșii. Cu smântână rece alături, să-și pună fiecare cât (și dacă) vrea. Iar un ciocănel de țuică înainte, dacă mă-ntrebați pe mine, n-are ce să strice, dimpotrivă!

S-ar putea să vă intereseze și:

Supă mexicană de roșii Supa de roșii PastorelSupa de roșii a lui Păstorel Supă de roșii cu găluște Jean Gabin, Magali NoelPotage Magali, adică supă mediteraneană de roșii cu orez

  • supa, supa de rosii, vita

One thought on “Supă de vită cu roșii”

  1. aphextwinz 19/08/2011 at 12:49

    “un ciocănel de țuică rece”

    sadic, ca de obicei 🙂

    Sanatate!

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved