• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Supă de usturoi cu crutoane

Nov 02, 2008 costachel Rețete, Rețete de post, Rețete de supe 0


Supă de usturoi cu crutoane

Vine acușica o excelentă supă de usturoi, numai bună pentru zilele friguroase. E și ieftină și nici la cine știe ce cumpărături nu va trimite. Ce mai la deal la vale, merită încercată!

Pentru 6 persoane nu va trebuie decât

10 căței mari (da’ mari!) de usturoi,
1,5 l de supă de pasăre,
1 lingura de amidon alimentar de porumb (numai dacă vreți),
3 linguri de ulei,
50 g unt,
12 felii de pâine,
sare și piper.

Încingeți uleiul într-o oală. Zdrobiți usturoiul, căliți-l puțin, la foc moale, amestecând și ținând cont că nu trebuie să-și schimbe culoarea. Stingeți cu supa caldă, puneți capacul și lăsați sa fiarbă, la același foc moale, timp de 20 de minute.

În timpul asta, dacă vreți o supă de usturoi cremoasă, dizolvați amidonul (merge și cu făină, nu zic nu, da parcă-i mai bine cu amidon) într-un păhărel cu apă. Vărsați amestecul în supă și mai fierbeți încă 5 minute (puțin mai mult în cazul făinii), amestecând tot timpul.

La final gustați, reglați de sare și piper, și cu asta basta, se cheamă că am făcut o supă de usturoi. Cât despre crutoanele adiacente, tăiați feliile de pâine cubulețe, apoi rumeniți-le ușor în unt.

În momentul servirii, filtrați supa (ca să scăpați de usturoi), turnați-o în farfurii, presărați crutoanele și pofta bună. Iar ca variante, puteți să dregeți supa cu nițică smântână, iar pentru prospețime firește că niște pătrunjel tocat (sau poate niște arpagic verde) n-are ce să strice.

A, și dacă țineți post, firește că puteți înlocui supa de pasăre cu una de legume, iar untul cu ulei sau margarină. Nu va fi chiar tot aia, dar tot supă de usturoi cu crutoane se va chema.

S-ar putea să vă intereseze și:

Supă cremă rece de avocado, rucola și parmezan Supa chinezeascaSupă chinezească de legume și tăiței Supă de sfeclă roșie cu mereSupă-cremă de sfeclă roșie cu mere Supă mexicană de roșii

  • crutoane, pasare, supa, supa-crema, usturoi

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved