• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Supă-cremă rece de castraveți

Jun 23, 2011 costachel Rețete, Rețete de ciorbe, Rețete de supe 3


Supa crema rece de castraveti

Sau mai curând ciorbă-cremă de castraveți fiindcă, după cum veți vedea, intervine și oareșce oțet prin narațiune, bașca ceva zeamă de lămâie, plus că iaurtul este o opțională foarte interesantă în cazul de față. Drept pentru care, acrită fiind supa noastră, firește că i-am putea spune, foarte (turco)românește, ciorbă. Desigur, precizarea asta nu-i cine știe ce esențială; mult mai importantă mi se pare rețeta în sine, gustoasă și răcoritoare, numai bună pentru zilele caniculare („vreme foarte frumoasă”, cum ar spune fătucile de la meteo)

Pe masa din bucătărie trebuie să existe

2 castraveți mari, unul proaspăt și unul în oțet,
2 linguri de zeamă de lămâie,
1 ceapă mică,
200 ml smântână,
300 ml supă de pui,
1 legătură mică de mărar,
sare și piper.

Mai întâi, firește, preparațiile preliminare: curățați de coajă și de semințe castravetele proaspăt, tăiați-l bucățele, mărunțiți castravetele în oțet, curățați ceapa și mixați totul, împreună cu zeama de lămâie, până obțineți o cremă omogenă, pe care o turnați în supieră.

Adăugați treptat supa și smântână, bătând neîncetat cu un tel. Sărați, piperați, presărați mărarul, spălat, curățat și tocat mărunt. Amestecați bine și puneți supa-cremă în frigider, unde poate să stea mult și bine înainte de servire (cica e mai bună după o zi-două, nu știu, n-am avut răbdare.) Când serviți, dați-i față cu încă puțin mărar tocat și, eventual, garnisiți-o cu bucățele de castravete proaspăt.

Ca variantă principală, după cum aminteam și la început, smântâna poate fi înlocuită de iaurt. Și ar mai fi și alte idei, dar cam toate ne duc spre supa balcanica de iaurt cu castraveți, despre care promit să vă povestesc cât de curând.

S-ar putea să vă intereseze și:

Supă cremă rece de avocado, rucola și parmezan Supa crema de morcovi si portocaleSupă-cremă de morcovi și portocale Supă de sfeclă roșie cu mereSupă-cremă de sfeclă roșie cu mere Supa-cremă de morcovi cu roșii

  • castraveti, castraveti in otet, ciorba, marar, smantana, supa, supa-crema

3 thoughts on “Supă-cremă rece de castraveți”

  1. aphextwinz 23/06/2011 at 12:33

    Tarator adica? Bun.

    Fac si eu, am o intrebare, o fi ceva grav daca pun castravete murat in saramura? As pune supa de legume, nu de pui, sau chiar apa chioara, usturoi, macar de un damf si ulei de masline la final, crud.

    Ia ca e asa cald ca acum o fac, ce mai tura-vura.

    Reply ↓
  2. costachel Post author23/06/2011 at 13:24

    Pai n-as crede sa fie grav, dar mai depinde acuma si de stomacul fiecaruia 🙂 Lasand insa gluma la o parte, am lasat pentru moment in pace combinatia asta cam ruseasca de mai la deal (smantana+otet+ceva carne, fie ea si-n stare lichida de supa), pentru ca apoi sa le zic balcanic pe indelete. Adică despre castraveți combinați cu iaurt, usturoi, poate ulei de măsline, eventual ceva nuci… Dar fireste ca vechiul ideal rusesc de cucerire a Stramtorilor se poate traduce si gastronomic, prin cele mai variate combinatii 🙂

    Reply ↓
  3. aphextwinz 23/06/2011 at 13:29

    Dom’le, am comis-o, am gustat-o, varianta mea, o las sa zaca nitel dar am venit sa va invit o secunda la mine in batatura ca am o surpriza pt dvs. Da mai peste cateva minutele ca am uitat sa spun ceva de bine despre o editura ieseana, ma luai cu supele 🙂

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved