• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Ștrudel de miel

May 05, 2008 costachel Rețete, Rețete cu carne de miel, Rețete de plăcinte, Rețete de tocături 0


Ștrudel de miel

Dacă v-ați plictisit cumva de borș, drob și friptură de miel, sau pur și simplu doriți și altceva pentru masa de Paști (și nu numai), m-am gândit să vă propun ștrudelul care sosește în farfurie mai la vale. Acuma, sigur, dacă chiar nu vreți și nu vă place carnea de miel, înlocuiți-o și dumneavoastră cu altă carne care vă place mai mult, că n-am cum să mă opun. Însă nu pot să vă ascund faptul că plăcinta asta reprezintă, de departe, cea mai gustoasă formă de prezentare a mielului pe masă din câte cunosc.

300 g carne de miel tocată (prin sita mare),
3-4 foi de plăcintă (din comerț sau făcute în casă),
250 g spanac,
200 g ciuperci de cultura (champignon),
1 ceapă,
1 ou (facultativ)
30 g pesmet,
2 căței mari de usturoi,
3 linguri de ulei,
1 pahar de vin alb sec,
1 lingură cu vârf de semințe de susan,
sare,
piper.

Curățăm spanacul, îl spălăm bine-bine în apa curentă, îl scurgem (nu prea tare) și îl fierbem 5 minute, numai cu apa care a rămas pe el în urma spălării, după care îl tocăm foarte fin.

Ciupercile (curățate, spălate și uscate) le tăiem în feliuțe subțiri. Curățăm de asemenea ceapa și usturoiul, le tocăm mărunt și le călim într-o tigaie cu 2 linguri de ulei. Adăugam carnea, spanacul și ciupercile, sărăm, piperam, stingem cu vinul și continuăm fierberea timp de circa 20 de minute, amestecând din când în când. Stingem focul,  adăugăm pesmetul și facultativul ou (dacă tocătura e măruntă, nu trebuie, dacă e mai mare…), după care amestecam totul foarte bine.

Întindem foile, le suprapunem (ungându-le, firește), așezăm deasupra umplutura într-un strat uniform și rulăm aluatul cu grija, ca să nu se rupă. Închidem ermetic extremitățile ștrudelului și îl punem într-o tavă. Odată ajunși aici, nu ne rămâne decât sa-l ungem cu uleiul rămas, să presăram boabele de susan și să-l introducem în cuptorul încălzit dinainte, unde-l vom ține circa 40 de minute, la foc mijlociu.

Serviți plăcinta noastră de miel călduță, tăiată în felii groase.

În ceea ce privește vinul, lucrurile sunt ceva mai delicate. Ideal ar fi un rozé sec și viguros. Dacă nu vreți (că de găsit chiar nu mai e o problemă în ultima vreme), vă mai ofer doua soluții: ori beți un alb sec și hotărât, ori un roșu ușor, că o a patra variantă chiar nu vad!

S-ar putea să vă intereseze și:

Costițe de miel umplute cu nuci și stafide Pulpă de miel cu sos de mentă Pulpă de miel cu sos de usturoi Ștrudel de ciuperci cu varză chinezească și legume

  • ciuperci, cuptor, foi de placinta, miel, placinta, reteta, spanac, strudel, tocatura

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved