• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Spumă de piersici

Sep 05, 2011 costachel Înghețate, Rețete, Rețete de dulciuri 4


Spumă de piersici

Un desert răcoritor atât de bun și de simplu de făcut încât mă și mir cum de n-am făcut mai demult (și de mai multe ori!) spumă de piersici. Dar nu-i nimic, timp ca să recuperez handicapul ar mai fi, așa că grăbesc să vă dau rețeta. Sau poate doar să v-o reamintesc.

350 g pulpă de piersici (evident, fără sâmburi, fără pielițe),
90 g zahăr,
25 ml apă,
250 g smântână proaspătă,
2 linguri de rom,
1 lingură de zeamă de lămâie,
2 albușuri,
fructe după pofta inimii, pentru decor.

Mixați pulpa de piersici cu 50 g zahăr, zeama de lămâie și romul. Bateți smântâna până o faceți frișcă.

Puneți într-o crăticioară apa și restul de zahăr. Fierbeți siropul 2 minute.

Bateți albușurile spumă tare. Adăugați treptat siropul fierbinte.

În fine, uniți compozițiile, adăugând în albușuri, câte puțin și amestecând non-stop, frișca și piureul de piersici.

Puneți spuma în cupe și apoi în frigider, unde trebuie să stea măcar 3 ore. Sau puteți s-o băgați în congelator, unde însă trebuie să stea mai puțin (cam 2 ore), și se cheamă că ați obținut (un fel de) înghețată.

Tăiați fructele preferate bucățele (feliuțe etc.), presărați-le deasupra și serviți.

Despre variante de spumă de piersici nu vă zic nimic, că e clar că-s multe tare. Păi e clar că spuma asta nu-i musai să fie doar de piersici și numai în felul ăsta aromatizată. Schimbați fructele, folosiți vreun alt alcool, aduceți-vă aminte de mentă sau de alte verdețuri, ce mai, sunt sigur că aveți acum în fața ochilor un extrem de vast teritoriu de explorat.

S-ar putea să vă intereseze și:

Spumă de portocale, oferită de Julia Child Spumă de mascarpone cu lămâie Piersici la cuptor umplute cu migdale și amaretti, cu sos de vinPiersici umplute cu migdale și amaretti, la cuptor, cu sos de vin Nellie MelbaPiersici Melba

  • desert, dulce, fructe, inghetata, piersici, spuma

4 thoughts on “Spumă de piersici”

  1. fabdo 07/09/2011 at 04:22

    Multumesc pentru “spuma” si nu “mousse” declinat “moussul” cum se citeste atat de des la alte adrese culinare.

    Reply ↓
  2. costachel Post author07/09/2011 at 10:06

    Păi „mousse” nu e maglavaisul ăla care se dă prin păr? 😀 Acuma, serios, e foarte interesant că, atâta vreme cât am stat sub influență franceză (gastronomică și nu numai), am reușit să nu ne prostim și să nu zicem „mousse” la spumă. Dar dacă am aflat că așa-i zic americanii…

    Reply ↓
  3. Loredana Dobos 24/07/2013 at 12:36

    Să știi că am să încerc. Nu știu cum o să-mi iasă faza cu siropul fierbinte adăugat peste albușurile spumă, da’ vedem… Te mai descos când ne vedem.

    Reply ↓
    1. costachel Post author24/07/2013 at 13:20

      Păi câte-un strop, câte-un strop… Ca la dresul ciorbei 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved