• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Spumă de mascarpone cu lămâie

May 21, 2012 costachel Rețete, Rețete de dulciuri 0


Dacă, de obicei, când vine vorba despre mascarpone, ne gândim aproape automat la tiramisu (adică la combinarea lui cu cacao, ciocolată, rom etc.), asta nu înseamnă câtuși de puțin că faimoasa brânză italiană nu se înțelege cât se poate de bine și cu citricele. Și pentru ca această afirmație să nu rămână una fără acoperire, vine mai la vale o delicioasă și foarte răcoritoare exemplificare: o spumă dulce-acrișoară de mascarpone, tare simplu de făcut și care-i va bucura la culme pe toți cei care vor apuca să guste din ea.

500 g mascarpone,
3 lămâi galbene,
1 lămâie verde,
5 ouă,
200 g zahăr pudră (mai mult sau mai puțin, după gust).

Mai întâi separați albușurile de gălbenușuri, stoarceți lămâile galbene, spălați-o cât de bine pe cea verde și radeți-i coaja (de zeama ei nu-i nevoie, așa că profitați și preparați-vă un mojito la sfârșit, că-l meritați)

Frecați gălbenușurile cu zahărul până când compoziția se albește și se umflă. Amestecați-o cu mascarpone, cu coaja rasă a lămâii verzi, cu sucul filtrat al lămâilor galbene și omogenizați bine de tot compoziția.

Bateți albușurile spumă cât de tare, combinați-le, delicat, cu crema precedentă (mișcări ușoare, de jos în sus) și repartizați spuma obținută în castronele. Puneți-le la frigider, unde trebuie să stea măcar vreo 3 ore (adică fix până înainte de a o servi).

Decorați-o chiar înainte de a o duce la masă (cu frunzulițe de mentă sau de verbena).

Cât despre vin, zău dacă-mi vine vreo idee, așa că mai curând aș bea la spuma asta de mascarpone un limoncello, ca să fie influența italiană completă.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Ruladă cu mascarpone și cafea Avocado umplut cu mascarpone, țelină verde și migdale Farfalle cu mascarpone și nuci Mascarpone: origini, rețeta și rețete

  • lamaie, lamaie verde, mascarpone, oua, spuma

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved