• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Spaghete cu măsline

Mar 13, 2009 costachel Paste cu legume, Rețete, Rețete de paste, Rețete de post 0


Spaghete cu măsline

Acuma firește că nu sunteți obligați, pentru mâncarea de mai jos, să folosiți spaghete. O să meargă la fel de bine (e grozava rețeta asta!) și cu penne, fusilli sau mai știu eu ce fel de paste vă plac sau ați găsit la prăvălie. Ideea este însă, fiindcă tot suntem în post, să folosiți paste uscate, din grâu dur (fără ou), ca să respectăm pravila creștinească. Dar dacă nu vă interesează interdicțiile alimentare specifice perioadei, liberi sunteți să ignorați remarca dinainte, ba încă să presărați și niște parmezan ras la sfârșit.

Pentru 6 persoane înarmați-vă cu

500 g spaghete (sau penne etc),
2 cutii de 400 g cu roșii în bulion (sau roșii proaspete, în sezon),
200 g măsline negre (sau negre și verzi, că iese mai interesant la privit, nu neapărat la gust),
20 g capere, bine scurse,
2-3 căței de usturoi (sau după gust),
100 ml de ulei (preferabil, firește, de măsline),
câteva frunze du busuioc (1 linguriță rasă, dacă-i uscat),
sare.

Dacă-i cazul, începeți prin a da jos pielițele de pe roșii. Tocați-le apoi nu prea mărunt și puneți-le apoi într-o cratiță emailată, împreună cu măslinele curățate de sâmburi, caperele tocate, usturoiul zdrobit, frunzele de busuioc rupte cu mâna. Turnați și uleiul, amestecați și lăsați totul să se macereze, la răcoare, timp de o oră (ați pus capacul, da?).

Puneți apoi vasul pe foc și fierbeți sosul la foc moderat, potrivind de sare, timp de circa 20 de minute.

În timpul asta fierbeți pastele și, când sunt gata, scurgeți-le bine, amestecați-le cu sosul (da, direct în cratiță) și serviți.

Cu parmezanul v-am spus ce să faceți, eventual mai puteți presăra în farfurie nițel piper proaspăt râșnit.

Cât despre vinul pentru aceste spaghete cu măsline, primul care-mi vine în minte ar fi un Riesling Italian. Dar puteți turna în pahare cam orice fel de vin alb, ușor, sec și nu prea aromat, că nu-s din cale-afara de pretențioase spaghetele noastre.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Spaghete cu măsline și capere Paste cu măsline și sos de roșiiPaste cu măsline și sos de roșii Spaghete aglio olio peperoncinoSpaghete aglio olio peperoncino Paste cu ardei copți, sos de vin și măslinePaste cu ardei copți, sos de vin și măsline

  • busuioc, capere, masline, parmezan, paste, rosii, spaghete, usturoi

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală
  • kmy on Plăcintă dobrogeană
  • Sandwich-uri cu sos bolognese si parmezan – Pruncu on Tartine calde cu carne la cuptor
  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • Doina on Plăcintă dobrogeană

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved