• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Soté de pui cu ciuperci

May 20, 2010 costachel Rețete, Rețete cu carne de pasăre, Rețete cu ciuperci 2


Sote de pui cu ciuperci

Simplu, rapid și extrem de gustos, cam așa ar putea fi descris în câteva cuvinte acest soté de pui cu ciuperci. Și, ca să ne ocupam nițel și de partea teoretică, vă aduc aminte ca termenul soté descrie o călire rapidă, în grăsime puțină și la temperatură mare a ingredientelor (destul de) mărunt tăiate. Avantajul? Dată fiind foarte scurta durată de preparare, gustul, vitaminele și mineralele rămân pe loc, n-au timp să se piardă prin tigaie. În schimb, nu orice carne sau legumă poate fi tratată (termic!) astfel.

Revenind însă la farfuriile noastre, dotați-vă cu

2 piepturi de pui,
800 g ciuperci,
4 căței de usturoi (sau după gust),
1/2 pahar de vin alb sec,
100 g unt,
sare și piper.

Tăiați mai întâi cubulețe pieptul de pui (tertip: o să-l tăiați mai bine dacă e parțial congelat, așa că ori nu-l dezghețați complet, ori, dacă e „proaspăt“, băgați-l în congelator 10-20 de minute). Tăiați bucățele și ciupercile spălate. Curățați usturoiul și tocați-l sau tăiați-l feliuțe.

Încingeți jumătate din unt într-o tigaie cât de mare (nu la foc maxim, că nu rezista, și presarăți și nițică sare peste el). Puneți jumătate din usturoi și ciupercile. Amestecați des și, când sunt gata (maximum 5 minute), scoateți-le într-o farfurie.

Încingeți și restul de unt, la fel de sărat, și căliți restul de usturoi și puiul, tot așa, amestecând des. După vreo două minute adăugați și vinul. Când aproape e gata, chemați și ciupercile înapoi în tigaie, să se cunoască cu carnea.

Mai presărați nițică sare, piperați după gust, mai amestecați de câteva ori și cu asta basta, soté-ul e gata. Serviți-l imediat, cu o garnitura după plac (eu votez pentru piure, dar nu va oblig nicidecum).

Vinul? Chit că, personal, aș cam înclina spre o Fetească Regală, știu destui pofticioși care ar prefera un Sauvignon Blanc la acest soté de pui cu ciuperci.

S-ar putea să vă intereseze și:

Ficăței soté cu costiță afumată și sos de vin Pui cu ciuperci si sos de rosiiPui cu ciuperci și sos de roșii Cartofi soteCartofi sote Pui cu ciuperci și brocoliPui cu ciuperci și brocoli, gratinat la cuptor

  • ciuperci, pui, pui cu ciuperci, sote, usturoi

2 thoughts on “Soté de pui cu ciuperci”

  1. Minoki 08/06/2010 at 17:28

    Felicitari pentru blog! L-am urmarit o perioada si acum o sa il urmaresc din nou! Delicioase retetele tale! Si la indemana!

    Reply ↓
    1. Costachel 14/06/2010 at 09:49

      Multumesc frumos si bine-ai revenit 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved