• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Somon la cuptor cu roșii uscate, rozmarin și usturoi

Jun 14, 2012 costachel Rețete, Rețete cu pește, Rețete cu somon 2


Somon la cuptorO rețetă de somon la cuptor extrem de simplă și, în ciuda faptului că-i lejer fițoasă (cu pomodori secchi, dragă!), este chiar foarte bună și nu cred câtuși de puțin c-ar trebui să apară în farfurie doar cu prilejul vreunei mese festive, cu musafiri care de care mai pretențioși. Dar, în fine, dumneavoastră știți cel mai bine când va fi cazul să o faceți (sau nu), așa că puteți să nu-mi luați în considerare opinia că somonul ăsta e mai curând potrivit pentru o masă de duminică, în familie.

Cert este însă că pentru a transforma în realitate această rețetă desomon la cuptor aveți nevoie, pentru 2 persoane, de

2 fileuri de somon (cam 200 g bucata),
2 căței de usturoi,
100 g roșii uscate (în ulei),
2 fire de rozmarin proaspăt,
ulei (de preferință extravirgin) de măsline,
sare și piper.

Încingeți cuptorul la 200ºC.

Scurgeți și mărunțiți roșiile, curățați și tocați usturoiul și rozmarinul, amestecați-le pe toate într-un castronel.

Spălați feliile de somon, uscați-le, sărați-le și piperați-le. Puneți un pic de ulei într-o tigaie și prăjiți peștele cam 2 minute pe fiecare parte.

Puneți-le într-o tavă unsă, tartinați-le cu mixtura de roșii, usturoi și rozmarin. Băgați bucățile de somon la cuptor, unde trebuie să stea cam 8 minute.

Secrete? Bineînțeles că, la fel ca la orice rețetă atât de simplă, totul depinde în primul rând de calitatea materiei prime. Așa că n-are rost, de pildă, dacă n-aveți rozmarin proaspăt, să încercați să-l înlocuiți cu praf de rozmarin uscat, că-i păcat.

Cât despre vin, cam orice alb sec și vioi o să se împace foarte bine cu această variantă de somon la cuptor. Ba chiar și un rosé proaspăt s-ar putea să fie cât se poate de potrivit.

S-ar putea să vă intereseze și:

Friptură de miel la cuptor cu usturoi și rozmarin Cotlet de porc în crustă de roșii uscate, rozmarin și miere Somon la cuptor cu piure de cartofi si hreanSomon la cuptor cu piure de cartofi și hrean Somon la cuptor cu legumeSomon la cuptor cu legume

  • cuptor, peste, rosii uscate, rozmarin, somon, usturoi

2 thoughts on “Somon la cuptor cu roșii uscate, rozmarin și usturoi”

  1. Nadia 14/02/2015 at 10:52

    Este cea mai buna reteta de somon incercata! Combinatia de arome este perfecta!

    Reply ↓
    1. costachel Post author14/02/2015 at 11:01

      Tot meritul aparține executantei 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved