• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Șnițel umplut în pesmet aromat

Dec 28, 2011 costachel Rețete, Rețete cu carne de pasăre 2


Ce-mi place mie cel mai mult la șnițelul ăsta de pui este că, în afara faptului că-i absolut delicios, nu se face chiar atât de greu încât să nu poată să apară pe masă și la o masă normală, în familie. Dar, desigur, probabil că mai des o să bucure de el comesenii poftiți la ocazii un pic mai festive, precum cele de care nu ducem lipsă zilele astea. Și mă opresc aici cu introducerea, grăbindu-mă să intru direct în subiect; nu de alta, dar avem totuși un pic de povestit.

Așadar, pentru 4 persoane aveți nevoie de

2 piepturi mari de pui, fără piele, dezosate, separate în jumătăți,
50 g mușchi afumat (sau cotlet, sau ceafă, sau…),
50 g cașcaval,
1/4 ardei gras roșu,
50 g ciuperci,
1 cățel de usturoi,
30 g unt,
sare,

iar pentru pane mai adăugați

1 lingură de făină (nu-i musai)
1 ou,
pesmet aromat (v-am povestit aici),
ulei pentru prăjit.

Tăiați ciupercile felii, căliți-le în 20 g unt împreună cu usturoiul și puțină sare. Separat, căliți în unt ardeii tăiați fâșii subțiri, dar numai până când încep să se înmoaie un pic (maximum 2 minute). Când ciupercile și ardeii s-au răcorit, mărunțiți-le din cuțit

Tăiați carnea afumată bucățele cât de mici și dați cașcavalul prin răzătoare. Amestecați-le cu legumele călite.

Cu ajutorul unui cuțit subțire și foarte bine ascuțit faceți câte un buzunar în fiecare bucată de piept de pui (în partea mai groasă), pe care îl veți umple cu compoziția pregătită anterior. Fixați cu o scobitoare.

Tăvăliți, în fine șnițelele prin (eventuala) făină, ou bătut și pesmet, lasați-le, dacă puteți, măcar două ore în frigider (se fixează mai bine panajul) și prăjiți-le în mult ulei încins, la foc destul de moale, că-s destul de groase și trebuie să se pătrundă bine.

Lăsați-le vreo cinci-zece minute pe hârtie absorbantă și serviți-le cu o garnitură care vă place.

Variantele firește că-s multe și încep chiar de la despicatul cărnii pentru umplere (că s-ar putea să vă placă mai mult sistemul „carte”). Care carne desigur că nu-i musai să fie de pui, doar foarte fragedă să fie. Apoi firește că vă puteți juca în voie cu ingredientele umpluturii și raportul dintre ele, așa că nu vă rog decât să nu renunțați niciodată la ardei, că-i păcat. Și, în fine, firește că un pesmet „normal” o să-și facă treaba cât se poate de bine.

Vinul din paharele de lângă șnițel? Cred că Riesling, dar să știți că și un roșu ușor o să-și facă bine treaba.

S-ar putea să vă intereseze și:

Șnițel umplut în crustă de parmezan și alune de pădure Pesmet aromat Piept de pui umplut cu legume Piept umplut de pui în pergamentPiept umplut de pui în pergament

  • pane, piept, pui, snitel, snitel umplut, umplut

2 thoughts on “Șnițel umplut în pesmet aromat”

  1. aphextwinz 30/12/2011 at 15:06

    Nu stiu unde sa scriu, voiam sa va urez un an deosebit de bun sa vina (si nu numai el) si sa ne auzim cu bine si in 2012, ca asa e frumos. Sanatate!

    Reply ↓
    1. costachel Post author31/12/2011 at 08:48

      Doamne-ajută, la fel și ție, un 2012 plin de toate cele bune!

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved