• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Și a fost festivalul Cabernetului de Oprișor…

Nov 26, 2014 costachel Băuturi, Vinuri 0


Vinuri Oprișor

Cum adică festival, vă întrebați? Păi foarte simplu, la degustarea de săptămâna trecută de la Expo, Cabernetul Sauvignon de Oprișor a fost prezent în nu mai puțin de patru ipostaze: Caloian Cabernet Sauvignon Alb, Caloian Rozé, La Cetate Cabernet Sauvignon, plus (și mai ales) Cabernet Sauvignon Premium (Eticheta Roșie). Adicătelea vedeta degustării. Pentru că era vorba despre versiunea 2012, lansată, în premieră, în Iași.

Și, cum nu era frumos să facem o degustare doar din patru vinuri, am ales, pentru completare, un La Cetate Sauvignon Blanc (să fie două albe, și înrudite, pe deasupra), iar pentru final am stabilit, cu Luminița Tzakis, să fie o Smerenie. Păi cum s-ar putea termina altfel mai bine o degustare de la Oprișor?

Valeriu V. Cotea

Juriul, notele!

La așa niște vinuri în program, cred că vă dați seama că sala de sus de la Expo a fost plină. Au fost prezenți, deopotrivă, amatori de vinuri bune, dar și mulți specialiști, dintre care, ca să nu fac un pomelnic, am să-i amintesc doar pe Valeriu V. Cotea (foto sus) și Gh. Crăciunescu (foto jos, alături de Luminița Tzakis). Aproape un record de participare (dar precedentul a fost stabilit tot de Oprișor, așa că…). Drept pentru care, la final, s-au strâns 39 de voturi valabil exprimate (că, în caz c-ați uitat, așa facem noi la degustările Expo&Costăchel, votăm). Rezultatele?

1. Cabernet Sauvignon Premium (9,62)
2. Smerenie (9,47)
3. La Cetate Cabernet Sauvignon (8,75)
4. Caloian Cabernet Sauvignon Alb (8,55)
5. Caloian Rozé (8,32)
6. La Cetate Sauvignon Blanc (8,22)

Oprisor-10

Un pic de interpretare a votului

Desigur, ca în cazul oricărui clasament, și notele astea trebuie luate un pic „a la legere” (chit că era clar pentru oricine că Smerenia și „Eticheta Roșie” se vor detașa de restul). În ce mă privește, recunosc, a fost pentru prima oară când mi s-a părut Cabernetul Premium mai bun decât Smerenia (dar specialiștii, cu o singură și mare excepție, au votat pentru cea din urmă). Și, (aproape) ca niciodată, sunt de acord cu ordinea finală, chit că-s un vechi fan de Caloian Rozé. Dar trebuie să recunosc că „Albul” s-a prezentat foarte bine și a evoluat frumos, fiind sensibil mai bun decât în momentul în care l-am gustat pentru prima oară (detaliile-s aici).

În loc de concluzii

Neavând, de fapt, ce concluzii să trag, vă mai spun doar că, la final, a existat și o tombolă (trei sticle de Sfântul Andrei), prilej cu care am reușit să-i prind în aceeași poză pe Gabriel Stoica (în calitate de fericit câștigător) și Luminița Tzakis.

Oprisor-15

Și profit de ocazie ca să vă spun că Degustările Expo&Costăchel continuă, săptămâna viitoare. Se pregătește Casa de Vinuri Cotnari, iar cei prezenți vor avea ocazia să se întâlnească, în premieră absolută, cu Feteasca Neagră de Cotnari 2012. Dar asta, desigur, va fi o altă poveste…

Mai multe poze de la eveniment găsiți pe pagina de facebook

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Caloian Cabernet Sauvignon Alb OprișorCaloian Cabernet Sauvignon Alb, 2013, Crama Oprișor Ce pregătesc Murfatlar și Crama Oprișor pentru Provino Cluj Cabernet Sauvignon Oprisor Eticehta Rosie 2015Crama Oprișor lansează ediția 2015 a Cabernetului Sauvignon Premium Vinuri Crama OprișorSărbătoarea vinurilor de Oprișor la Expo, partea I

  • Cabernet Sauvignon, degustari, degustarile Expo&Costachel, Expo, Oprisor, Sauvignon Blanc, Smerenie

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală
  • kmy on Plăcintă dobrogeană
  • Sandwich-uri cu sos bolognese si parmezan – Pruncu on Tartine calde cu carne la cuptor
  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • Doina on Plăcintă dobrogeană

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved