• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Sfecla rosie la scobitoare

Nov 08, 2010 costachel Rețete, Rețete cu legume, Rețete de aperitive, Rețete de post 0


Nu mai tin minte (scuze!) cine si cand m-a intrebat (pe Facebook, parca) de ce nu dau si niste retete cu sfecla rosie, ca uite, a inceput sezonul. Bine, acuma sigur ca nu simteam chiar vinovat, mai gasiti pe-aici niscaiva retete cu aceasta minunata radacinoasa, insa intrebarea mi-a ramas infipta in centrul pofticios al creierului. Drept pentru care m-am bucurat foarte cand am descoperit acest simplu si minunat aperitiv si, dupa cum vedeti, ma si grabesc sa vi-l povestesc.

Asadar, luati 2 sfecle rosii maricele, curatati-le si taiati-le felii groase apoi, cu ajutorul unui dispozitiv de curatat mere (sau asemanator) modelati cilindri (mi se par mai smecheri pe platou, dar daca o sa fie cuburi, indoi-m-as sa se schimbe gustul). Rulati-i in folie de aluminiu alimentar si bagati-le in cuptorul incins, la foc mijlociu spre moale (cam 175ºC, sa zicem). Coaceti-le cam 1 ora (dar depinde putin, fireste, si de dimensiunile imbucaturilor). Lasati-le sa se racoreasca, despachetati-le, presarati-le cu putina sare, infigeti cate o scobitoare in ele (sau nu, ca s-au inventat de vreo 300 de ani si furculitele) si serviti, cu sos dupa plac.

Ei, aici e aici, fiindca variantele sunt nenumarate. Eu le-am folosit ca pretext pentru un sos de hrean cu smantana, versiunea Pastorel (sfecla noastra scoasa din frigider, sosul caldut), dar o sa mearga si cu niste hrean proaspat ras, frecat cu smantana, sare, putin zahar (sau miere) si cu un strop de otet. Sau cu orice alt sos va place sau credeti ca merge.

Vinul? Ei, nu va bateti capul, fiindca probabil antreul asta va poposi pe masa printre alte platouri cu gustari si nici nu face mofturi prea multe (si pe deasupra mai depinde si de sosul pe care o sa-l folositi). Asa ca albul sec pe care l-ati stabilit deja pentru deschiderea mesei o sa se potriveasca foarte bine la sfecla noastra rosie.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Salată de sfeclă roșie cu portocaleSalată de sfeclă roșie cu portocale Salată de sfeclă roșie cu hreanSalate de sfeclă roșie Salată de mere, sfeclă roșie, nuci și șvaițer Sos de sfeclă roșie

  • aperitiv, hrean, reteta, sfecla rosie, smantana

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved