• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Sauvignon Blanc Frontera Concha y Toro 2008

Aug 20, 2011 costachel Băuturi, Vinuri 0


Cu vinurile producătorului chilian Concha y Toro mă mai întâlnisem, acum vreo două luni și mai bine, cu prilejul unei degustări „interne” de la Good Point. Ei, și dacă tot îmi plăcuseră respectivele roșii, am zis că merită să încerc și un alb, chiar dacă dintr-o gamă poziționată mai jos (din ce-am înțeles, Frontera reprezintă entry-level-ul).

Și trebuie să spun încă de la început că n-am regretat nicio secundă, Sauvignonul de față fiind o mare și plăcută surpriză. Nu e „bombă de fruct”, ca alte sud-americane, e reținut și elegant, cu o bună tipicitate, aromele care se detașează, pe lângă specificul „pisicesc” fiind cele vegetale, plus ceva citrice și un pic de ardei gras. Corpul e ușor, alcoolul e bine integrat, aciditatea foarte bună îi conferă o mare prospețime, iar toate la un loc îl fac o posibilă vedetă a meselor ușoare de vară (păcat că nu l-am descoperit prin iunie). Postgustul e nițel cam scurt, dar bun.

Per total, un excelent vin estival, cu un raport calitate-preț cât se poate îmbietor (a costat 19 lei la Billa)

Cât despre asocierea cu mâncare, producătorul zice crustacee, pește cu sosuri ușoare și salate. Mda, sunt și nu prea de acord, aciditatea și aromele vegetale făcându-l, după părerea mea, mai potrivit pentru legume și carne albă. Adică dacă moluștele respective intră într-o paella, sau salata e de genul cocktailului de pui, atunci armonia e deplină. În rest însă îl vad mult mai potrivit pentru un pui cu conopidă sau o plăcintă de pui, lângă un ghiveci călugăresc sau, dacă-i să fie vorba și despre pește, atunci să punem pe listă și un calcan Albert.

S-ar putea să vă intereseze și:

Sauvignon Blanc Castel Starmina, 2008 Domeniile Boieru Sauvignon Blanc&Riesling 2011Domeniile Boieru Sauvignon Blanc&Riesling Cupaj de Cabernet Sauvignon și Merlot, Corcova, 2008 Concha y Toro conduce în clasamentul vinurilor chiliene realizat de Wine Advocate

  • Chile, Concha y Toro, degustari, Halewood, Sauvignon Blanc, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved