• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salată napolitană de paste

Mar 03, 2012 costachel Rețete, Rețete de paste, Rețete de salate, Rețete lacto-vegetariene 0


O salată de paste tare simplă, cu mult gust de proaspăt, care se poate face cam în orice sezon (cu condiția, firește, să găsim busuioc în supermarket sau să-l avem pe-al nostru în ghiveci). Și desigur că și ea e mai mult un punct de plecare; în ce mă privește, de-abia aștept să-ncerc o versiune cu caș proaspăt, în loc de mozzarella (iar busuiocul am să-l înlocuiesc, cred, cu mărar, ca s-o românizez definitiv!). Dar să nu lungim prea mult vorba, că n-avem de ce, mai bine să trecem la treabă. Așadar:

500 g paste scurte (penne, de pildă),
500 g roșii-cireașă,
200 g mozzarella,
8 fileuri de hamsii (anchois) în ulei,
câteva măsline,
2 linguri de capere în oțet, bine scurse,
3 căței de usturoi,
4 linguri de ulei de măsline,
1 linguriță de oregano uscat,
6 fire de busuioc,
150 g parmezan,
sare și piper.

Puneți mai întâi pastele la fiert (dacă vreți ceva indicații și tertipuri suplimentare, le găsiți aici).

Spălați roșiile, tăiați-le în 4. Curățați usturoiul, tăiați-l felii subțiri, căliți-l puțin în 2 linguri de ulei, adăugați roșiile, amestecați și continuați călirea 2-3 minute, la foc viu.

Când pastele sunt al dente, scurgeți-le bine și adăugați-le peste roșii și usturoi, amestecați și stingeți focul.

Lăsați-le să se răcească, timp în care tăiați bucățele mici fileurile de pește (bine scurse), iar mozzarella în feliuțe. Spălați, uscați și mărunțiți busuiocul.

Când pastele s-au răcit, puneți-le într-un castron, adăugați restul ingredientelor (în afară de parmezan) și amestecați zdravăn (dacă vreți să scoateți sâmburii măslinelor și să le tăiași felii bine, dacă nu, nu).

Reglați de sare (dacă mai e cazul), piperați, presărați peste salată lamele de parmezan (utilizați un curățitor curat de legume) și serviți imediat.

Cum salata asta de paste e italiană, v-aș propune ca în pahare să turnăm un riesling tot italian (și mă refer, desigur, la soi, nu la țara de proveniență).

S-ar putea să vă intereseze și:

Salată de pui cu pasteSalată de pui cu paste și legume Paste cu brocoli și sos de roșiiPaste cu brocoli și sos de roșii Salată de legume la grătar Paste cu nuci, brânză și sos de smântână

  • aperitiv, capere, hamsii, masline, mozzarella, parmezan, paste, rosii, salata

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved