• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salată de varză albă și roșie, cu nuci și oțet balsamic

Dec 13, 2012 costachel Mâncăruri cu varză, Rețete, Rețete cu legume, Rețete de post, Rețete de salate, Salate de varză 1


Salată de varză albă și roșie, cu nuci și oțet balsamic

Aproape că-mi vine să zic că, la această multicoloră salată de varză albă și roșie, e mai complicat titlul decât preparația. Însă, desigur, asta contează prea puțin. Principalul e că, pe lângă faptul că-i tare simplă (și spectaculoasă), mai e și foarte bună. Drept pentru care sunt ferm convins că merită încercată măcar odată. Fie că e sau nu zi de post.

Ce-avem nevoie pentru un castronel din această salată de varză?

200 g varză albă,
200 g varză roșie,
8-10 nuci,
4 linguri de ulei (extravirgin de măsline, să zicem, dar nu-i musai),
1-2 linguri de oțet balsamic (după gust)
sare.

Varza (curățată, spălată și bine uscată) trebuie tăiată în fâșiuțe cât mai fine.

Din ulei, oțet și sare, faceți o vinegretă bine emulsionată (cu furculița, cu telul, într-un borcan cu capac etc.).

Cât despre nuci, ele trebuie curățate cât mai cu grijă, să rezulte bucăți frumoase de miez.

În fine, amestecați cele două verze, stropiți cu vinegreta, decorați cu nucă și lăsați astfel obținuta salată de varză să prindă gust măcar vreo 2 minute înainte de servire. Atât.

Cât despre vin, îndoi-m-aș ca această salată de varză să poposească pe masă simplă și de sine stătătoare. Dacă totuși se întâmplă așa ceva, cei care nu cred că oțetul alungă toate vinurile propun fie un alb (sau roze) cât mai plin de fruct, fie unul mineral, să contrabalanseze și să reziste. Oricum, tânăr și vioi să fie.

S-ar putea să vă intereseze și:

Salată de crudități cu nuci și sfeclă roșie Salată de mere, sfeclă roșie, nuci și șvaițer Salata de fasole verde cu nuci si portocaleSalată de fasole verde cu nuci și portocale Salata de varza rosie cu mereSalate de varză roșie

  • aperitiv, nuci, otet balsamic, post, salata, varza, varza rosie

One thought on “Salată de varză albă și roșie, cu nuci și oțet balsamic”

  1. opel 13/12/2012 at 14:50

    Arata minunat. Si e foarte simpla de facut.

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved