• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salată de ton cu avocado

Mar 25, 2009 costachel Rețete, Rețete cu pește, Rețete de salate, Salate de pește 0


Salata de ton cu avocado

Dacă tot e azi Bunavestire, mi se pare normal să povestesc despre pește, nu? Iar prima idee care mi-a trecut prin cap e legata de o salată de ton cu avocado, extrem de simplă, rapidă și foarte gustoasă. Singurul lucru pe care simt nevoia să vi-l mai spun este să nu uitați că, în ceea ce privește conservele de ton, calitatea crește exponențial pe linia fulgi, bucăți, bucata întreagă. E drept ca și prețul e pe măsură, dar asta e, trebuia sa va aduc aminte.

Pentru clasicele noastre 4 persoane trebuie să vă dotați cu

2 cutii de 150 g de ton în suc propriu,
2 avocado,
3 lămâi verzi,
1 lămâie galbenă,
3 linguri de smântână (dacă țineți post serios, eliminați-o și mai adăugați miezul zdrobit de la un avocado),
sare și piper.

Desfaceți cutiile, scurgeți bine de tot tonul de zeamă și, dacă e cazul, mărunțiți-l.

Tăiați fructele în două, eliminați sâmburii, scoateți miezul cu o linguriță și tocați-l fin. Stropiți-l cu zeama lămâii „normale“, ca să nu se înnegrească.

Amestecați smântâna cu zeama lămâilor verzi (gustați, poate vreți mai puțin acru), sărați și piperați. Adăugați peștele și avocado-ul. Mai amestecați o dată și umpleți cele patru copăițe ramase de la avocado cu salata obținută (dar desigur că, dacă veți prefera în locul lor 4 castronele, gustul n-o să se schimbe).

Pentru decor, cel mai bine, cred eu, ar merge puțin patrunjel și feliuțe foarte subțiri de la o altă lămâie verde. Dar nu luați, vă rog, sugestia asta ca pe o încercare de a va îngrădi creativitatea.

Vinul? Păi la această suavă și delicată salată de ton cu avocado, eu unul n-aș bea altceva decât un Chardonnay, ușurel și foarte sec. De prin nord ar trebui să fie, geografic și pedoclimatic vorbind, dar parcă poți să mai știi?

S-ar putea să vă intereseze și:

Salată de portocale cu avocado Avocado umplut cu creveți Avocado umplut cu mascarpone, țelină verde și migdale Sandvici cu spanac, avocado și roșii uscate

  • aperitiv, avocado, lamaie, lamaie verde, peste, salata, ton

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved