• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salată de sfeclă roșie cu portocale

Aug 03, 2008 costachel Rețete, Rețete de aperitive, Rețete de post, Rețete de salate 2


Salată de sfeclă roșie cu portocale

O nebunie de salată de sfeclă roșie, cu portocale, simplă, surprinzătoare și foc de gustoasă. Și care ne demonstrează, dacă mai era nevoie, că în afară de sfecla roșie cu hrean există și alte variante excelente de salată de sfeclă. Așa că ia să vedem noi cam ce ne-ar trebui pentru deliciul ăsta hibernal. Cu precizarea că, probabil, pentru o masă mai mare ar cam trebui să multiplicați corespunzător cantitățile:

600 g sfeclă coaptă (mai bine) sau fiartă,
1 portocală,
1 legătură de pătrunjel,

iar pentru minunatul sos

încă 1 portocală,
2 lingurițe de boabe de chimen,
2 lingurițe de muștar,
2 linguri de oțet,
6 linguri de ulei de măsline,
sare si piper.

Curățați sfecla, tăiați-o în felii subțiri.

Stoarceți portocala și amestecați sucul obținut cu oțetul, dizolvați sarea, puneți muștarul și piperul, amestecați bine totul. Adaugați, în fine, uleiul și chimenul, omogenizați din nou și puneți feliile de sfeclă în sosul obținut, să stea la marinat 1 oră.

Înainte de a servi, curățați cealaltă portocală, tăiați-o feliuțe și decorați salata, neuitând să presărați și ceva pătrunjel tocat.

S-ar putea să vă intereseze și:

Salată de crudități cu nuci și sfeclă roșie Salată de sfeclă roșie cu hreanSalate de sfeclă roșie Salată de mere, sfeclă roșie, nuci și șvaițer Sfeclă roșie cu ciuperci uscateSfeclă roșie cu ciuperci uscate

  • aperitiv, mustar, portocale, reteta, salata, sfecla rosie

2 thoughts on “Salată de sfeclă roșie cu portocale”

  1. ema 06/01/2011 at 13:46

    daca in sos se mai scapa si o mana de nuca macinata si o lingurita de miere, este un deliciu!!

    Reply ↓
    1. Costachel 06/01/2011 at 15:17

      Tare buna idee, multam, de-abia astept sa incerc 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved