O nebunie de salată de sfeclă roșie, cu portocale, simplă, surprinzătoare și foc de gustoasă. Și care ne demonstrează, dacă mai era nevoie, că în afară de sfecla roșie cu hrean există și alte variante excelente de salată de sfeclă. Așa că ia să vedem noi cam ce ne-ar trebui pentru deliciul ăsta hibernal. Cu precizarea că, probabil, pentru o masă mai mare ar cam trebui să multiplicați corespunzător cantitățile:
600 g sfeclă coaptă (mai bine) sau fiartă, 1 portocală, 1 legătură de pătrunjel,
iar pentru minunatul sos
încă 1 portocală, 2 lingurițe de boabe de chimen, 2 lingurițe de muștar, 2 linguri de oțet, 6 linguri de ulei de măsline, sare si piper.
Curățați sfecla, tăiați-o în felii subțiri.
Stoarceți portocala și amestecați sucul obținut cu oțetul, dizolvați sarea, puneți muștarul și piperul, amestecați bine totul. Adaugați, în fine, uleiul și chimenul, omogenizați din nou și puneți feliile de sfeclă în sosul obținut, să stea la marinat 1 oră.
Înainte de a servi, curățați cealaltă portocală, tăiați-o feliuțe și decorați salata, neuitând să presărați și ceva pătrunjel tocat.
daca in sos se mai scapa si o mana de nuca macinata si o lingurita de miere, este un deliciu!!
Tare buna idee, multam, de-abia astept sa incerc 🙂