• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salată de pește afumat (cu legume)

Mar 23, 2011 costachel Rețete, Rețete cu pește, Rețete de aperitive, Rețete de la cititori, Rețete de salate, Salate de pește 10


Dacă tot se apropie Buna Vestire, vechiul și bunul meu prieten Claudiu Merschi s-a gândit să facă o faptă bună și să dezvăluie secretul unei rețete celebre în toată partea de nord a Copoului (și nu numai), adică salata de pește afumat ce urmează. Acuma, din câte știu, e doar o variantă, pentru că sosul de ulei și oțet e înlocuit uneori, în afara postului, de maioneză, însă dumneavoastră liberi sunteți, firește, să faceți cum poftiți în bucătăria dumneavoastră de acasă. Și acestea fiind zise, la treabă!

Ingredientele: 0.5 kg pește afumat (fără oase), 2 morcovi potriviți, 1 țelină mică, 1 ceapă, 1 salată, ulei de măsline (sau floarea soarelui, după gust), lămâie, sare, piper
Se pun la fiert cu puțină sare țelina și morcovul. După ce-au fiert se taie cubulețe, la fel și peștele, iar ceapa solzi. Salata se taie mărunt. Se amestecă ingredientele, se sărează, se piperează după gust, se lasa să se odihnească o oră în frigider și se servește cu pâine prăjită.
Despre vin ne va spune Costăchel, dar eu aș trage o juma’ de rachiu de prună.

Nu pot decât să aprob țuica, dar, pentru cei care doresc un vin, aș spune sau un Aligoté, sau o Fetească Albă de-aia subțire și rea, din sud (cum e cea de la Domeniile Coroanei)

S-ar putea să vă intereseze și:

Salată de pește afumat (cu cartofi) Salata de orez cu peste afumatSalată de orez cu pește afumat Salată de linte cu somon afumat și citrice Pasta de peste afumat

  • aperitiv, Claudiu Merschi, legume, peste, salata, salata verde

10 thoughts on “Salată de pește afumat (cu legume)”

  1. ovidiucro 23/03/2011 at 14:44

    Multumesc pentru reteta.
    Pentru ca-i mai buna “odihnita”, am s-o prepar in ajun de Bunavestire.
    Si pun si tuica la frigider 🙂

    Reply ↓
  2. costachel Post author23/03/2011 at 14:54

    Exact așa voi face și eu 🙂 Numai sa gasesc o tuica buna…

    Reply ↓
  3. ovidiucro 24/03/2011 at 09:19

    Ehei, de-am fi ai aproape, s-ar rezolva cu ceva galbena de 5 ani din Valenii de Munte/Homoraciu.
    Descurca-te pentru moment si cand vin la Moldova, poate ne vedem 🙂

    Reply ↓
  4. costachel Post author24/03/2011 at 09:22

    Ei, ma descurc cumva deocamdata, găsesc la Bucium ori la Vinia niste tuici si rachiuri vechi chiar bune tare 🙂

    Reply ↓
  5. ovidiucro 24/03/2011 at 09:28

    Suna interesant…
    Poate facem ceva schimburi … de experienta… :))

    Reply ↓
  6. costachel Post author24/03/2011 at 10:58

    Pai daca-i vorba doar de experienta, uite, despre tariile de la Bucium am scris aici. 🙂

    Reply ↓
  7. Niko-B 24/03/2011 at 13:50

    Tocmai sàptàmâna trecutà am preparat asa ceva. Am o nedumerire totusi: eu salata o rup, n-o tai. Fac oare parte din secta cu ciupercile curàtite de piele ? C-acolo, ne-ati làmurit DEFINITIV.

    Reply ↓
  8. Niko-B 24/03/2011 at 13:56

    Uitai ceva ! Si dacà tot e sà iau bàtaie, sà iau màcar una bunà, nu douà ! Când am, înlocuiesc tuica. Beau horincà de la Maramu’. Iertatà-mi fie, neascultarea sau respectarea sfaturilor Domniilor Voastre. Încercati si mai vorbim.

    Reply ↓
  9. costachel Post author24/03/2011 at 13:59

    Pai, ca salata sa fie rupta cu mâna, iar nu taiata, recomanda insusi Pastorel, asa ca, daca o fi vreo secta, atunci a lui e 🙂 Altminteri, exista niste oameni care n-ajung la horinca si se multumesc cu tuica… Asta e, ce sa facem si noi acuma… 😀

    Reply ↓
  10. Niko-B 25/03/2011 at 10:47

    Ràsuflu usurat în privinta salatei rupte. Multumesc. În ceea ce priveste horinca, vine ea la mine. Le-am pus pe toate la punct si la locul lor ? DEOCAMDATA. Am fàcut pastrama dupà reteta D-vs, dar de càprioarà. Si-am “alergat” dupà sarea cu silitrà… cam vreo douà luni, pânà s-o gàsesc. Culmea, am gàsit la mai putin de 5 km de mine. Sà và màrturisesc rezultatul ? EX-CEP-TI-O-NAL. Usurel ! Nu e pàrea mea, a celor ce-au gustat-o. MULTUMESC, Domnule Costàkel.

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved