• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salată de dovlecei, fructe și brânză de capră cu sos de iaurt și busuioc

Aug 26, 2011 costachel Mâncăruri cu dovlecei, Rețete, Rețete cu legume, Rețete de la cititori, Rețete de salate, Rețete ovo-lacto-vegetariene 5


Salata de sezon cu sos de iaurt și busuioc îți intitulase domnul Marian Rădulescu rețeta asta foc de interesantă, dar mi-am permis, totuși, să-i modific titlul ca să fie mai clar pentru toată lumea ce anume urmează mai la vale. Sper să nu se supere prea tare pe mine!

Mai întâi fac sosul: Se toarnă într-un castron iaurtul, maioneza, zeama de lămâie, uleiul de măsline, busuiocul tocat mărunt și un praf de sare și de piper. Se amestecă totul pana când obții un sos dens și omogen.

Tai feliuțe subțiri de dovlecel și le frig pe grătar pe ambele părți. Le scurg pe hârtie absorbantă. Apoi scobesc jumătățile de pepene galben până la coajă (prefer turkestan sau cantalup, sunt mai parfumați), tai în cubulețe miezul, Adaug o mandarină, o portocală, boabe mari de struguri, tăiate în două, un măr. Pun deasupra cubulețe de brânză de capră (merge oricare)

Se amesteca biluțele de pepene cu dovleceii, fructele și cuburile de brânză într-un bol. Se asezonează cu sosul de iaurt și busuioc. Se pune salata în fiecare jumătate de pepene, iar deasupra pudrez cu puțină cacao și, pentru efect, pun o frunză de mentă (la urma o mestec cu mare plăcere).

Se consuma după ce a fost ținută la rece, la frigider.

Eu când o fac numai pentru mine, pun și 50 ml de rachiu de fructe de la prietenul meu Nici Vlad (are o aromă!.. și circa 40 de grade) și o las la frigider cel puțin 24 de ore. Încercați!

Și, dragă Costăchel, știu ca ești supărat pe mine că nu-ți trimit și poze cu rețetele propuse. Să știi că luat de val îmi aduc aminte să pozez operele după ce au fost deja consumate. De, dragă, obiceiuri proaste de … gurmand pofticios.

Nu, nu sunt supărat. Și sper să nu se supere nici cititorii, când le pun la deschidere poze absolut generice, fără prea mare legătură cu rețeta propriu-zisă. Precum asta de deasupra, preluată de pe wikipedia.

S-ar putea să vă intereseze și:

Pizza cu brânză de capră și busuioc Salată creolă de fructe Dovlecei umpluți cu brânzăDovlecei umpluți cu brânză Ce contine un iaurt cu fructeCe conține, de fapt, un iaurt cu fructe?

  • branza de capra, busuioc, iaurt, maioneza, mandarine, Marian Radulescu, mere, pepene galben, portocale, salata, struguri

5 thoughts on “Salată de dovlecei, fructe și brânză de capră cu sos de iaurt și busuioc”

  1. Romeo Domnescu 26/08/2011 at 13:12

    Trebuie si maioneza? Mi se pare ca nu ar fi locul ei in minunatia asta, poate ar fi indeajuns iaurtul, dar mai bine intreb maestrul!!
    P.S. Sigur nu sunteti “prietenul Costache” al lui Pastorel?

    Reply ↓
  2. costachel Post author26/08/2011 at 14:14

    Foarte sigur 🙂 Cat despre maioneza, sper c-o sa ne spună domnul Rădulescu, dar cred ca depinde de cât de gras e iaurtul.

    Reply ↓
  3. Marian Radulescu-sibiprod 26/08/2011 at 17:44

    draqagii mei.

    o reteta e un ghid, bucatarul face dupa cum crede ca-i mai bine si-i vine inspiratia… in loc de maioneza se poate pune frisca dar se elimina piperul si sarea.
    pofta buna!

    poza este excelenta! tine-o tot asa…

    Reply ↓
  4. Romeo Domnescu 27/08/2011 at 10:28

    Multumesc frumos pentru precizari, inclusiv pentru raspunsul simplu si haios la gluma cu “prietenul Costache”!! (sunt convins, acum fara gluma, ca Pastorel si-ar fi dorit un prieten pe nume Costachel!!)

    Reply ↓
  5. costachel Post author27/08/2011 at 11:06

    Cu multă plăcere 🙂

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved