• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salată caldă de creveți cu două țeline

Nov 10, 2014 costachel Rețete, Rețete de salate, Salate calde 0


Salată caldă de creveți

Parcă vă și aud spunând, „bun, salată caldă de creveți e limpede, dar cum adicătelea cu două țeline?” Păi n-am știut cum să formulez mai scurt că în delicioasa preparație de mai la vale intervin atât țelina verde (de fapt doar inima și niște frunze), cât și țelina noastră tradițională. Așa că salata asta devine un prilej minunat să aprofundăm asemănările și diferențele dintre aceste două soiuri. Că dacă partea teoretică am studiat-o mai demult (textul e aici), poate e timpul să trecem și la practică.

Drept pentru care înarmați-vă cu

16 creveți mari,
inima de la 1 țelină verde, bașca frunzulițele mai fragede,
1/2 țelină-rădăcină potrivită,
50 g unt,
zeama de la 1 lămâie,
2 linguri de ulei extravirgin de măsline,
sare și piper boabe.

Curățați țelina-rădăcină, tăiați-o felii grosuțe, apoi în bastonașe. Încălziți 20 g unt într-o tigaie, puneți țelina, căliți vreo 5 minute, poate un pic mai mult (țelina trebuie să se înmoaie, dar să rămână fermă). Scoateți țelina, cu o lingură cu găuri, și păstrați sosul rămas.

Tăiați feliuțe inima de țelină verde. Fierbeți-o 1 minut, împreună cu câteva frunzulițe întregi, în 15 g de unt și 2 linguri de apă. Scoateți-o, tot cu lingura cu găuri, și păstrați și zeama asta.

Puneți sosurile păstrate într-o tigaie, încălziți-le, adăugați untul rămas și o lingură de apă. Adăugați creveții și fierbeți-i 3 minute. Scoateți-i tot cu lingura cu găuri, lăsați-i să se răcorească un pic și curățați-i.

Împărțiți, în farfurii individuale, cele două țeline și creveții. Dați în fiert zeama rămasă, lăsați-o să scadă puțin, stingeți focul și amestecați-o bine cu uleiul, zeama de lămâie și sare după gust.

Turnați, în fine, sosul peste fiecare porție, râșniți deasupra piper negru și serviți imediat.

Ce bem la salata noastră de creveți? Păi nu știu, eu parcă aș vrea un Sauvignon Blanc, doamnele s-ar putea să poftească un Chardonnay, iar Aligoté-ul are întotdeauna succes la orice înoată. Bine că avem de unde alege!

S-ar putea să vă intereseze și:

Salata de orez cu mazare si crevetiSalată tailandeză de orez cu creveți și curry Salată de țelină cu muștar Avocado umplut cu creveți, Eva Longoria style Avocado umplut cu creveți

  • creveti, salata, salata calda, telina

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved