O rețetă excelentă și destul de neașteptată. Aceste rulouri de vită cu muștar și castraveciori în oțet se fac ușor și sunt indicate chiar și pentru un neinițiat în ale bucătăriei. Ba chiar, datorită ingredientelor deloc neobișnuite (ceva mai ciudată poate fi eventual doar alăturarea lor), este o mâncare care vă poate salva în momentul acela în care niște musafiri inopinați vă pică în vizita. Pot fi ei oricât de simandicoși, fiindcă, în mod sigur, n-o să vă faceți de ras.
Pentru 4 persoane trebuie să aveți prin casă
800 g carne de vită, 3 linguri de muștar iute, 8 castraveciori mici în oțet, 2 linguri de ulei, 2 cepe tăiate în felii subțiri, 300 ml bere neagră (sau supa de vită), 1 frunza de dafin, sare și piper.
Pregătiți mai întâi carnea. Tăiați-o în 8 felii, bateți-le bine și dați-le o formă cât mai regulat-dreptunghiulară. Tartinați-le cu muștar pe ambele fețe, sărați și piperați.
Puneți câte un castravecior pe fiecare dintre ele și formați rulourile. Legați-le cu sfoară sau fixați-le cu ajutorul scobitorilor.
Încălziți uleiul într-o cratiță cu pereții groși (care trebuie să meargă și la cuptor) și rumeniți rulourile pe toate parțile. Scoateți-le și țineți-le la cald.
Căliți ceapa în aceeași cratiță, până când se aurește puțin, amestecând des. Puneți carnea la loc și stingeți cu lichidul pe care l-ați ales (e mai interesant cu bere). Adăugați și frunza de dafin.
Când zeama da în clocot, puneți capacul și băgați totul în cuptorul încălzit, la foc mijlociu, unde trebuie să stea cam 1 ora (sau până când e fragedă carnea). Nu uitați ca, la jumătatea fierberii, să întoarceți rulourile, ca să se coacă uniform.
Scoateți sfoara sau scobitorile, eliminați frunza de dafin și serviți, cu orez sau cu piure de cartofi.
Și, chiar dacă au fost fierte în bere, tot după vin roșu țipă aceste rulouri de vită. Asa că musai trebuie să turnați în pahare un Cabernet Sauvignon, dârz și bățos