• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Rulouri cu somon

Nov 21, 2013 costachel Rețete, Rețete cu pește, Rețete cu somon, Rețete de aperitive 3


Rulouri de somon

Parcă special gândite pentru mesele cu musafiri simandicoși, aceste delicioase și spectaculoase rulouri cu somon (cu dublu somon, aș putea chiar zice!) pot fi însă un subiect interesant inclusiv în cazul unei mese de duminică, în familie. Nu se fac greu deloc, principala problemă ar fi să aveți niște cilindri metalici speciali pentru coacerea tuburilor de aluat (a, și un pic de îndemânare). Așa că n-are rost să lungim discuția, mai bine să trecem la lista cu cele necesare.

Adică:

1 pachet de aluat franțuzesc,
200 g somon proaspăt,
5 linguri de ulei extravirgin de măsline,
1/2 linguriță de boia iute,
sare,

apoi, pentru rulouri,

puțin unt,
ceva făină,
cilindri metalici pentru copt,

plus, pentru umplutură,

200 g somon afumat,
1 fir de ceapă verde, tocată mărunt (sau 2 linguri de arpagic verde tocat),
100 g brânză proaspătă (tip Philadelphia),
30 g unt,
zeama de la 1 lămâie,
sare.

Mixați ingredientele umpluturii, până obțineți o cremă omogenă. Puneți-o într-un castron și băgați-o la frigider până îi vine rândul.

Tăiați somonul proaspăt fâșii subțiri, late de aproximativ 2 cm. Puneți peștele la marinat în ulei, sare și boia.

Decongelați aluatul, tăiați-i fâșii de 2 cm, lungi de aproximativ 12 cm (dimensiunea depinde și de lungimea cilindrilor metalici pe care-i aveți la dispoziție).

Ungeți cu unt și presărați cu făină cilindrii metalici. Scuturați bine excesul și înfășurați în jurul lor fâșiile de aluat, peste care le-ați suprapus pe cele de somon.

Puneți rulourile pe tava aragazului, căptușită cu pergament (hârtie de copt). Băgați în cuptorul încins dinainte, la 200ºC, și coaceți timp de un sfert de oră. Lăsați-le să se răcească și scoateți-le, cu grijă, de pe cilindri.

Umpleți-le cu crema de somon (folosiți un poș) exact înainte de momentul servirii, să rămână aluatul crocant.

Ce bem la aceste rulouri cu somon? Păi sigur că aș putea spune, din reflex, Aligoté, că doar e vorba de pește aici. Dar parcă mai curând aș încerca un Sauvignon Blanc, ușor baricat. Sau, de ce nu?, un Viognier.

S-ar putea să vă intereseze și:

Rulouri de somon cu mere și ridichi Somon la cuptor cu piure de cartofi si hreanSomon la cuptor cu piure de cartofi și hrean Somon la cuptorSomon la cuptor cu roșii uscate, rozmarin și usturoi Clătite cu somon, ciuperci și mărar

  • aluat frantuzesc, crema, rulouri, somon

3 thoughts on “Rulouri cu somon”

  1. aphextwinz 21/11/2013 at 10:38

    Azi e ziua somonului, clar 🙂

    Reply ↓
    1. costachel Post author21/11/2013 at 10:40

      Atunci să-i spunem la mulți ani! 🙂

      Reply ↓
  2. andreea 24/11/2013 at 15:01

    acestea’s preferatele sotului meu!:X

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved