• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Rulouri cu ciuperci și cârnați

Sep 22, 2008 costachel Rețete, Retete cu carne de vită, Rețete cu ciuperci 1


Rulouri cu ciuperci și cârnați

Ceva mai complicate par aceste rulouri cu ciuperci și cârnați dar, vă asigur, rezultatul va întrece orice așteptări. Înainte de a purcede însă la treabă, să vă mai spun un mic secret, ținând cont că printre ingredientele de mai jos și ciuperci uscate. Dacă n-aveți, nu-i nici o problemă, înmulțiți cantitatea cu 10 și veți ajunge la gramajul ciupercilor proaspete pe care le veți folosi. De ce-i mai bine totuși să folosim și uscate? Foarte simplu, pentru că în cazul lor parfumul s-a concentrat prin deshidratare, așa că aroma și savoarea mâncării vor avea numai de câștigat Și cu asta basta, la munca!

8 felii de carne de vițel (circa 600 g),
25 g ciuperci uscate,
300 g ciuperci proaspete de cultură (champignon),
80 g unt,
80 g cârnați proaspeți,
80 g șuncă,
1 cățel de usturoi (sau mai mult, după gust),
1 lingură de făină,
2 linguri de coniac,
3 linguri de smântână,
1 legătură de pătrunjel,
sare și piper.

Puneți mai întâi ciupercile uscate la înmuiat, în apa călduță. Curățați-le pe cele proaspete, spălați-le, uscați-le cu grija și tăiați-le feliuțe.

Topiți 40 g unt într-o tigaie, adăugați ciupercile proaspete și usturoiul. Căliți totul la foc mare (dar nu exagerat, să nu se ardă untul) 2-3 minute. Puneți în tigaie și ciupercile înmuiate, bine scurse și fin tocate, sărați, piperați, micșorați focul, presărați pătrunjelul tocat mărunt și continuați fierberea pana când ciupercile sunt aproape gata. Puneți deoparte 2/3 din amestec.

La ciupercile rămase adăugați șunca tocată mărunt, din cuțit, și cârnații, curățați de pieliță și zdrobiți cu furculița. Amestecați bine și ungeți cu aceasta compoziții feliile de carne. Rulați, fixați cu scobitori sau legați cu sfoară, presărați cu făină și rumeniți rulourile în untul rămas, câte 2 minute pe fiecare parte.

Stropiți cu coniac, adăugați apa în care s-au înmuiat ciupercile (bine filtrată) sau supă, puneți capacul și fierbeți totul circa 20 de minute, la un foc mijlociu spre mic. Dacă lichidul scade prea mult, mai turnați puțina supă caldă. Când s-a frăgezit carnea, adăugați ciupercile rămase și smântâna, amestecați, mai fierbeți câteva minute și cu asta basta.

Serviți aceste rulouri cu ciuperci calde (dar nu fierbinți) și turnați-vă în pahare un Merlot de prin Dealul Mare. Presupun că, în afara de un piure de cartofi și de o mare salată, altceva nici că vă mai trebuie.

S-ar putea să vă intereseze și:

Rulouri de vițel umplute cu ciuperci Rulouri de curcan cu sos de ciuperci și coniacRulouri de curcan cu sos de ciuperci și coniac Default ThumbnailCiuperci calugaresti Escalop de vitel cu ciuperci si smantanaEscalop de vițel cu ciuperci și smântână

  • carnati, ciuperci, rulouri, sunca, tigaie, vitel

One thought on “Rulouri cu ciuperci și cârnați”

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved