• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Rulada de carne tocata umpluta cu macaroane

Jan 20, 2009 costachel Rețete, Retete cu carne de vită, Rețete de tocături 0


Sau altfel spus, cum vad strainii gastronomia romaneasca. Iar motivul textului de mai la vale e acela ca mi-a cazut azi in mana (si ce cazatura!) o lucrare absolut impresionanta ca dimensiuni si pretentii: The World Cookbook for Students, de Jeanne Jacob si Michael Ashkenazi, 5 volume, aproape 1300 de pagini. Fireste ca m-am dus glont la sectiunea rezervata gastronomiei romanesti, ca sa vad ce retete cred autorii ca ne reprezinta. Si am gasit asa: salata de fasole boabe, urda cu marar, bors de fasole verde, dovlecei prajiti cu smantana, rulada din titlu si budinca de malai dulce. Trec acuma peste faptul ca primele patru (care-s reprezentative si nu prea, de altfel) sunt cam ciudate (salata n-are verdeata, cottage cheese e branza de vaci, nicidecum urda, borsul n-are bors, insa rantas da, iar dovleceii sunt facuti intr-un mod absolut indigest) si recunosc spasit ca de ultimele doua n-am auzit in viata mea. Si cum rulada v-o povestesc acusi, va mai spun doar ca ultima ar vrea sa fie un fel de chec cu rahat, fara oua, facut din 3 parti malai si o parte faina (daca vrea cineva reteta, sa spuna de ce si o prezint instantaneu).

Asadar rulada: 1 kg carne tocata de vita, 2 cepe tocate, 1 felie de paine, inmuiata in apa si stoarsa bine, 150 g costita afumata, tocata si ea, 200 g macaroane, 2 oua batute, 1 lingura de unt, 1 lingura de verdeata tocata (marar + patrunjel), 1 lingura de pesmet, sare, piper, frunze de salata verde sau felii de sfecla rosie fiarta, pentru decor.

Carnea se amesteca bine cu ceapa, painea, costita, verdeata, 1 ou batut, sare si piper. Macaroanele se fierb in apa cu sare, se racoresc cu apa rece si se scurg. Se amesteca cu oul ramas (dar se pastreaza 2 linguri deoparte). Pe o folie de staniol sau de plastic alimentar se intinde tocatura, intr-un strat de aproximativ 1 cm (lungimea trebuie sa fie de 3 ori mai mare decat latimea), se pun macaroanele deasupra, lasand marginile libere, se face un sul (ajutati-va cu folia), puneti ruloul intr-o tava unsa, ungeti cu cele doua linguri de ou batut ramase, presarati pesmetul si coaceti la foc potrivit spre mic (180˚) pana e gata (40-60 de minute zic ei, cu o strasnica precizie). Se taie in felii groase si se aduce la masa decorat cu frunze de salata sau cu sfecla fiarta. Se serveste (zic autorii) cu salata de sfecla rosie sau cu sote de morcovi.

Acuma, sigur, roman fiind, as putea sa nu ma consum prea tare si sa zic ca, daca am sa folosesc oua fierte tari sau ciuperci calite (ori si una si alta) in loc de macaroane si am sa trec costita la facultative, voi obtine in fel de mancare nu prea neaos, dar care poposeste din cand in cand pe mesele festive autohtone. Si-as putea sa va recomand si un Merlot de Minis la chestia asta. Problema e ca eu luasem cartea cu gandul sa caut ceva retete straineze ca sa le fac si vi le prezint. Sincer sa fiu, mi-a cam pierit curajul.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Ruladă de curcan în pergamentRuladă de curcan în pergament Macaroane cu chiftelute si verdeataMacaroane cu chifteluțe și verdeață Chili con carneChili con carne Default ThumbnailRulada mozaic foarte gustoasa

  • costita, paste, tocatura, vita

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved