• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Roșii umplute cu vinete în stil mediteraneean

Aug 04, 2011 costachel Mâncăruri cu vinete, Rețete, Rețete cu legume, Rețete de aperitive 2


Rosii umplute cu vinete

Cum am zis că n-are rost să vă dau rețeta noastră de roșii umplute cu vinete (păi ce mare lucru să golești niște roșii și să le umpli cu salată de vinete?), iaca vine mai la vale o variantă mai fițoasă, al cărui nume, țin să precizez, nu-mi aparține. Dar l-am lăsat în pace, fiindcă reflectă destul de bine un aperitiv care diferă de al nostru prin apariția uleiului extravirgin de măsline, a tonului în ulei și a busuiocului. Dar hai mai bine în bucătărie, că-i o rețetă prea simplă ca să ne pierdem vremea cu introduceri prea elaborate.

4 roșii,
1 vânătă,
50 g ton în ulei,
1 ceapă verde,
3 linguri de ulei extravirgin de măsline,
1 lingură de oțet,
câteva fire de busuioc,
sare și piper.

Tăiați mai întâi un capac roșiilor, goliți-le, presărați-le cu sare și lăsați-le la scurs. Eliminați semințele din miezul extras și tocați mărunt pulpa rămasă.

Coaceți vânăta, curățați-o, lăsați-o la scurs și tocați-i cu satârul de lemn.

Tocați mărunt tonul, ceapa curățată, busuiocul, amestecați-le cu vânăta, sărați, piperați, adăugați uleiul și oțet după gust.

Umpleți roșiile, decorați-le cum (și dacă vreți) și țineți-le la frigider măcar 1 oră înainte de a invita lumea la masă.

Ce bem la aceste roșii umplute cu vinete? Eu m-aș duce spre un Pinot Gris, dac-aș găsi. Dacă nu, alb si sec să fie, că n-o să se revolte roșiile noastre prea tare.

S-ar putea să vă intereseze și:

Penne cu vinete, dovlecei și roșii Vinete cu usturoi și sos de roșiiVinete cu usturoi și sos de roșii Mâncărică de vinete, dovlecei și roșii la cuptorMâncărică de vinete, dovlecei și roșii la cuptor Ciuperci umplute în stil italian

  • aperitiv, rosii, salata, ton, umplut, vinete

2 thoughts on “Roșii umplute cu vinete în stil mediteraneean”

  1. Marian Radulescu-sibiprod 05/08/2011 at 01:12

    O varianta la fel de gustoasa: Rosii umplute a la Oita Caragelu (unchiul meu)

    nu va spun nimic despre prepararea rosiilor, mai ales ca vad ca sunteti experti.

    se ia un dovlecel si dupa ce s-au indepartat semintele se tatie in cubulete lungi cat un deget mare si groase cat degetelul unui copil de tata. se rumenesc in ulei si se pun la rece. se ia o lingura de uleiul in care s-a prăjit dovlecelul, doua linguri se apa, tot atata otet de vin, o lingura de vin alb sec, o linguriță de sare, piper și chimen macinat, dupa gust. dati mixtura asta in clocot si turnati-o peste dovleceii rumeniti si pasati vartos. la urma adaugati usturoi si patrunjel, gustati si daca mai trebuie ceva adaugati. miei imi place cu ceva otet mai mult, ca mixtura este racoroasa si, dupa ce s-a racit, umpleti rosiile.

    mama… ce merge o tuiculita rece de la frigider!..

    Reply ↓
  2. costachel Post author05/08/2011 at 13:01

    Musai incerc 🙂

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved