• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Rondele de mere în aluat cu ghimbir

Apr 21, 2013 costachel Rețete, Rețete de dulciuri, Rețete ovo-lacto-vegetariene 4


Rondele de mere in aluat cu ghimbir

Rețeta de mere în aluat care urmează îmi sugerează, cel puțin la prima vedere, un fel de desert al bunicii, dichisit și aranjat astfel încât să poată poposi și pe mese ceva mai pretențioase. Dar, între noi fie vorba, n-aș crede că ăsta este elementul definitoriu al acestui desert excelent. Esențial e că se face simplu și e chiar destul de spectaculos. Cât despre gustos, ce să mai vorbim!

Necesarul? Păi nu prea mare lucru. Înarmați-vă, distinsă doamnă, cu

120 g făină,
250 ml lapte,
50 ml bere,
1 ou,
1 vârf de cuțit de sare,
5 g drojdie de bere proaspătă,
500 g mere, de preferință renete,
zeama de la 1 lămâie,
1 lingură de ulei,
1/2 linguriță ghimbir, proaspăt ras,
zahăr,
ulei pentru prăjit,

plus, opțional, pentru servire,

înghețată de vanilie,
ghimbir confiat.

Începeți cu aluatul: frecați drojdia cu puțin lapte. Separați albușul de gălbenuș. Puneți făina într-un castron, adăugați sarea și gălbenușul. Amestecați, turnând laptele în fir subțire. Când amestecul s-a omogenizat, puneți și berea, uleiul, drojdia și ghimbirul ras. Lăsați aluatul să se odihnească 2 ore.

Curățați merele, eliminați căsuța cu dispozitivul special. Tăiați-le în rondele nu prea subțiri. Frecați-le cu zeama de lămâie, să nu se înnegrească.

Încălziți într-un vas cu pereții înalți uleiul pentru prăjire. Bateți albușul spumă tare și incorporați-l, cu grijă, în compoziție. La final, adăugați și două linguri de zahăr.

Introduceți feliile de mere în aluat, scurgeți-le și introduceți-le rapid în uleiul încins (nu prea multe o dată). Prăjiți-le până se rumenesc frumos și uniform. Scoateți-le pe prosoape de hârtie sau pe șervețele, să scăpați de excesul de grăsime.

Serviți-le calde, presărate cu zahăr și însoțite (e doar o sugestie) de înghețată de vanilie și ghimbir confiat.

Variante? Păi presupun că și alte fructe (pere tari, gutui…) ar putea beneficia de un tratament asemănător. Dar încă n-am încercat, e doar o idee.

Cât despre vinul pentru rondelele noastre de mere în aluat, probabil pentru că am gustat recent excelenta Amprenta de la Crama Atelier, gândul îmi zboară prima oară la un Muscat Ottonel dulce. Dar nici o Tămâioasă așijderea nu cred că mi-ar displace.

S-ar putea să vă intereseze și:

Tartă cu mere Plăcințele cu mere și scorțișoară Biscuiți cu ciocolată și ghimbir Mere caramelizate cu susan

  • aluat, desert, mere

4 thoughts on “Rondele de mere în aluat cu ghimbir”

  1. Carucioare de copii 21/04/2013 at 21:56

    Pare delicios! Nu am folosit niciodata ghimbir…

    Reply ↓
  2. nouatigaraelectronica 25/04/2013 at 08:24

    gogosi cu mere date pe razatoare incoporate in aluat..de incercat:d

    Reply ↓
  3. Eileen Cuisine 26/04/2013 at 03:43

    Nu imi plac merele decat in aluaturi iar reteta aceasta este de incercat! Multumesc.

    Reply ↓
    1. costachel Post author26/04/2013 at 08:30

      Cu plăcere 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved